Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati Kas hastasıyım. Ehliyet ve ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?

tr00tr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
- Miyopati kas hastalığım var. İlk aldığım raporu hem iş hem de ötv için yenilettim.
- İlk defa ötv muafiyetli araç satın alacağım neler gerekli?
- Ehliyetim henüz yok.

Rapor detayları ek olarak paylaştım.

3qjer39.jpg

khylsvr.jpg

7x1ovoq.jpg

İlginiz için teşekkür ederim..

Merhaba.

Öncelikle ehliyet almalısınız. Miyopati hastalarına 1 yıl kontrol şartı ile ehliyet veriliyor. Fakat son zamanlarda sürücü olamaz raporu verilen, ehliyet alamayan veya ehliyeti iptal olan bir çok kas hastası arkadaşımız var.

Eğer ehliyet alabilirseniz, ehliyetinizde aracınıza takılması gereken aparatların kodları yazılacak. Geri kalan kısmı aracı alacağınız bayii halledecektir.

Güncel durumu paylaşırsanız ben ve diğer kas hastası arkadaşlarımız da bilgilenmiş olur. İyi günler.

tr00tr

bu rapor ile araç alamazsınız. ötv ile ilgili gereken ibare yok ' Sadece Hareket Ettirici Aksamda Özel Tertibatlı Taşıt Kullanması Gerekir' şeklinde açıklama kısmına yazdırmanız gerekiyor. raporu yeni aldıysanız itiraz edin yazdırın. ve otropedik kutucuğunu işaretlemeleri gerekiyor.

tr00tr

zaten tertibatlı araç kullanmanız gerektiğine dair ibare yok. mümkün değil bu rapor ile araç alamazsınız.

İnteraktif vergi dairesi üzerinden dilekçe yazdım bakalım olumlu olumsuz sonuç gelirse sizlere paylaşırım.

tr00tr

arkadaşım mümkün değil diyorum hala dilekçe yazdım diyorsun. git raporuna o ibareyi eklet. sonra da engelli b sınıfı ehliyeti al. yoksa alamazsın mümkün değil.

Bu bir normal rapor Ehliyet alır ötv siz araç alabilir raporu değil maalesef eğer raporunuz yüzde 90üstü olsaydı ötv siz araç yazdırmadan da alabilirdiniz şu an yüzde 90 altı olduğu için ötv siz araç almanız için mutlaka engelli ehliyetiniz olması gereklidir

bilgeadam

Dediğiniz doğrudur hocam. Bu hafta içi rapora itiraz edeceğim. Eski rapor ortopedik olarak işaretliydi, bunu böyle yapmışlar. Tekrar bi şansımı denerim. Heyet doktoru ile rapor sonuçları zıt çıkmıştı. Değerlendirme yapılırken ötv siz araç alımına uygunsunuz demişlerdi. Heyete bi önceki raporumda olduğu gibi ortopedik seçili olmasını ve tertibatlı araç kullanılması gerekir şeklinde not girilmesini ricada bulunurum. Olmazsa normal araç alırız artık.

Ehliyet alacaksanız müracaatınız b sınıfı özel tertibatlı araç kullanabilir raporu diye başvurmanız gerekiyordu bu raporla ne ötv li nede Ehliyet alabilirsiniz

Üst Alt