Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati miyasteni kas hastalığı var mı yok mu, teşhis koyamıyorlar!?

elt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar bu dertten muzdarip olan varmı kas hastasımıyım değilmiyim 5aydır araştırıyorlar hala net bir sonuç yok ve ben yürüyemez hale geldim:(

10 yıldır tanısı konulamayan arkadaşım var isterseniz numarasını verebilirim

yaşınız kaç acaba ve şikayetleriniz nedir veya hangi şikayetle doktora gittiniz

Nöromusküler Hastalıklar (Kas ve Sinir Hastalıkları) ve Kas / Sinir Biyopsileri
Nöromusküler hastalıklar kaslar, kasların hareketini kontrol eden sinirler ve omurilikte bu sinirlerin çıktığı yerlerin hastalıkları ile ilgilenir. Bu hastalıklar içerisinde en sık görülenleri kas hastalıkları, halk arasında “kas erimesi” olarak bilinen “musküler distrofiler”, yine halk arasında “sinir iltihabı” olarak adlandırılan “nöropatiler”, myasteni ve ALS (amyotrofik lateral skleroz ya da motor nöron hastalıkları) dir. Bölümümüzde bu hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu hastalıkların bir kısmının tanısı için gerekli olan kas ve sinir biyopsileri bölümümüz bünyesinde yer alan “Nöromusküler Hastalıklar Laboratuvarı”nda yapılabilmektedir. Bu laboratuvar ülkemizde konusunda nöroloji anabilim dalları bünyesinde yer alan iki büyük laboratuvardan biridir. Kas ve sinir biyopsileri konunun uzmanı öğretim üyeleri tarafından yapılmakta ve laboratuvar bünyesinde işlenerek yine aynı öğretim üyelerince değerlendirilmektedir.

Kas biyopsisi hakkında bilmeniz gerekenler

Kas biyopsisi için önceden ilgili öğretim üyelerinden randevu almanız gerekmektedir. Randevu almaya gelirken doktorunuzun vereceği hastalığınız hakkındaki bilgileri detaylı bir şekilde içeren belgeyi ve EMG sonucunuzu getirmeniz gerekmektedir. Size verilen tarih ve saatte biyopsi için gelirken bir kutu yara bandı getirmeniz gerekecektir. Biyopsi için aç olmanız GEREKMEZ.

Kas biyopsileri genellikle sol kol daha az olarak sol bacaktan yapılmaktadır.
İşlem sırasında kola ya da bacağa yapılacak 4cm’lik kesi ile kasın bir parçası çıkarılır. Alınan parça küçük olduğundan güçsüzlük yapmaz.
Kas biyopsisi kesi yeri lokal anestetik ile uyuşturularak yapılır. Daha önceden lokal anesteziye karşı allerjik reaksiyonunuz oldu ise lütfen bildiriniz.
İşlem sırasında kanama olabileceğinden kanın pıhtılaşmasını geciktirici bir ilaç (aspirin, kumadin gibi) kullanıyor iseniz lütfen önceden bildiriniz.
Kas çıkarıldıktan sonra kesi yeri dikiş ile kapatılır. Deri altındaki dikişler kendiliğinden emilecektir. Deriye, yaklaşık bir hafta sonra alınacak bir adet dikiş konur. Biyopsi işlemi 30 dk sürmektedir. Biyopsi yapıldığı gün biyopsinin yapıldığı kol veya bacağınızı istirahat ettirmeniz gerekir. Ertesi gün normal aktivitenize dönebilirsiniz. Dikişiniz alınıncaya kadar kesi yerini kuru tutmanız gerekmektedir. Pansumana ihtiyaç yoktur. Dikiş 1 hafta sonra tarafımızdan alınacaktır. Biyopsi sonucunuz da aynı günde verilir.

Sinir biyopsisi hakkında bilmeniz gerekenler

Sinir biyopsisi için önceden ilgili öğretim üyelerinden randevu almanız gerekmektedir. Randevu almaya gelirken doktorunuzun vereceği hastalığınız hakkındaki bilgileri detaylı bir şekilde içeren belgeyi ve ENMG sonucunuzu getirmeniz gerekmektedir. Size verilen tarih ve saatte biyopsi için gelirken bir kutu yara bandı getirmeniz gerekecektir. Biyopsi için aç olmanız GEREKMEZ.

Sinir biyopsileri sol bacaktan yapılmaktadır. Biyopsiye geleceğiniz gün sol bacağınızın diz altından itibaren traşlanmış olması gerekmektedir.
İşlem sırasında bacağa yapılacak 4cm’lik kesi ile sinirin bir parçası çıkarılır. Alınan sinir tamamen hissi bir sinirdir, yani deriden duyu taşır, kaslara gitmez ve çıkarılması güçsüzlük yapmaz.

Sinir biyopsisi kesi yeri lokal anestetik ile uyuşturularak yapılır. Daha önceden lokal anesteziye karşı allerjik reaksiyonunuz oldu ise lütfen bildiriniz.
İşlem sırasında kanama olabileceğinden kanın pıhtılaşmasını geciktirici bir ilaç kullanıyor iseniz (aspirin, kumadin gibi) lütfen önceden bildiriniz.
Sinir çıkarıldıktan sonra kesi yeri dikiş ile kapatılır. Deri altındaki dikişler kendiliğinden emilecektir. Deriye, yaklaşık 10 gün sonra alınacak bir adet dikiş konur. Biyopsi işlemi 30-40 dk sürmektedir. Biyopsi yapıldığı gün biyopsinin yapıldığı bacağınızı istirahat ettirmeniz gerekir. Ertesi gün normal aktivitenize dönebilirsiniz. Dikişiniz alınıncaya kadar kesi yerini kuru tutmanız gerekmektedir. Pansumana ihtiyaç yoktur. Dikiş 10 gün sonra tarafımızdan alınacaktır. Biyopsi sonucunuz da aynı günde verilir.

Biyopsi sonrasında ayağın dış kısmını topuğu da içine alabilecek uyuşukluk, biyopsi sahasında bir kaç hafta, nadiren bir yıla kadar sürebilecek iğnelenme ve ağrı hissi olabilir.

Multipl Skleroz ve Diğer Demyelinizan Hastalıklar Ünitesi
Nöro-Oftalmoloji Ünitesi
İnme Ünitesi
Nöroyoğun Bakım Ünitesi
Nörosonoloji (Nörolojik Ultrasonografi) Ünitesi
Nasıl Yararlanırım?
İletişim / Ulaşım
İletişim

Tel.: +90 (312) 305 50 00

Faks: +90 (312) 305 50 00

Görüş, eleştiri ve önerilerinizi bize iletebilirsiniz.

Ulaşım

Sosyal Medya

Radyasyon Güvenliği

Radyasyon Güvenliği

Joint Commission International (JCI)

Hastanelerimiz 2007 yılından bu yana JCI tarafından akreditedir. JCI tarafından akredite edilen ilk Üniversite hastanesiyiz.

28yaşındayım çapaya gittim özel muayenehanede başladık tedaviye kas biyopsisi de yapıldı ve doktorumun şuan sadece teşhis koyması gerekirken verdiği cvp 3hafta vaktim yok böyle bi saçmalık duydunuz mu ömrünüzde ve bende doktor değiştirmeye karar verdim

8 ay once gittim ilk doktoruma miyasteni den suphelenip testler yapti testler normal dedi bugun sikayetlerimin artmasi uzerine farkli bi doktora gitmek istedim emg yapti ama degisen birsey yok raporlara bakiyorum hep mg? Yazisini goruyorum sikayetlerim bu hastaligi gosteriyor baska bi ihtimal de soylenmiyor ama tani konulamiyor ve doktorlar acayip sekilde umursamaz oldugu icin insanin hayata kusesi geliyor gercekten oneriniz varmidir?

Üst Alt