Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati teşhisim var, sürücü olamaz raporu verildi!?

badboy2580

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

bugün il sağlık müdürlüğünden ehliyet kodu verecekler diye beklerken sürücü olamaz raporunu önüme koydular ve şok oldum.bu aşamadan sonra ne yapmalıyım acaba bilgisi olan var mı.myopati hastasıyım ve mmuayene eden her doktorun söylediği seninki haffif olduğu için sıkıntı yaşamadan alırsın şeklindeydi

badboy2580

sürücü yönetmeliği değerlendirme yetkisini doktora bırakıyor:

" Kas hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslardan trafik güvenliğini engelleyecek şekilde olanlara sürücü belgesi verilmez. Trafik güvenliğini engelleyecek şekilde olmayanlara yılda bir kez muayene olmak kaydıyla birinci grup sürücü belgesi sınıflarından verilebilir. Ancak bu fıkrada belirtilen sürücü belgeleri ile iki tekerlekli motorlu araçlar, ambulans, resmi veya ticari araçlar kullanılamaz."

OturanBoğa

Merhabalar. Ben de muskuler distrofi hastasıyım. B ve A (motorsiklet) ehliyetlerine sahibim. Araç ve motor kullanmada hiçbir problem yaşamıyorum. Rahatsızlığım ortopedik ve %52 olduğu için acaba otomatik araç alımı için başvursam olumlu sonuç alabilir miyim? Ya da daha da kötüsü ehliyetlerimi kullanamaz yönünde görüş bildirirler mi?
Bilgilerinizi rica ederim.

Ben de sizinle aynı durumdayım ve ehliyetimi değiştirmeye çekiniyorum. Doktorun inisiyatifinde olmasına rağmen il sağlık müdürlüğünden dönen başvurular dahi olduğunu okudum. Herhangi bir sonuç aldığınızda paylaşırsanız sevinirim.

Üst Alt