Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati ve ortopedik (Pes Cavus) hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

savcılı

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
9
10.06.1999 ssk işe başlama tarihi daha 1640 günüm var ama bn
2001 yılın da ssk emeklisi babamdan sağlıkdan ve ilaç indiriminden yararlanmak için babamın üzerine geçtim
2001 yılında 2022den sağlıktan yararlanıyordum ben ilaç masrafından yararlanmıyordum
2003 evlendim iki tane çocuğum var 2009 8.ayında tekrar işe girdim 4.5 yıldan beri çalışmaktayım ama 8.2.2014de bana motorsiklet çarptı 5 aaydan beri raporluyum diz kapağından 3 yerin kırıldı işe gidemiyorum yürümekte zorluk çekiyorum iş veren 1800 günü doldur malulen emekli ol diyor biz seni bu şekil idare edemeyiz diyor devamlı rapor alıyorsun diyor
2001deki maluldur diye beni babam üzerine almıştı babam hala yaşıyor emekli maaşından bir kuruş yararlanmadım
2010 yılında bn kendi isteğimle babamın üzerinden düştüm kendi sskamla sağlık hizmeti yararlanıyorum
2001in bana zararı ola bilirmi
1800 günü doldurarak tekrar maluldür diye emekli ola bilirmiyim
yardımcı olursanız sevinirim
iyi günler

Evet, teorik olarak prim gün sayınız 1800'e tamamlandığında malulen emeklilik için aranan bir şartı tamamlamış olursunuz. Ama bu yetmez. Çünkü malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybı olması şart.
Pes Cavus için maluliyet derecesinde işgücü kaybı raporu alabilmeniz mümkün değil. Miyopati ilerlemiş düzeyde mi? Eğer öyle ise, primleriniz 1800'e tamamlandığında maluliyetinizin tespiti talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk ederler. Oradan verilecek rapor maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerektiğini desteklerse, sgk malulen emekliliğinizi onaylar.

Bu başvuru esnasında işten çıkmanıza gerek yok. Hastane süreci sonunda sgk size "malul durumdasınız, iş akdinize son verin ki sizi malulen emekli edelim" derse, emeklilik talebiye haklarınızı alarak işyerinizden çıkışınızı alır ve bu sefer malulen emeklililk için sigorta müdürlüğüne dilekçe verebilirsiniz.

Not: 2001'deki hiç bir şey malulen emekliliğinize olumsuz bir etki etmez.

Işe engelli olarak başlayan malulen emekli ola bilirmi

MİYOPATİ VE ORTOPEDİK (PES CAUS) HASTASIYIM
10.06.1999 yüzde 40 ile engelli olarak ssk işe başlama tarihi daha 1640 günüm var ama bn
2001 yılın da ssk emeklisi babamdan sağlıkdan ve ilaç indiriminden yararlanmak için babamın üzerine geçtim
2001 yılında 2022den sağlıktan yararlanıyordum ben ilaç masrafından yararlanmıyordum
2003 evlendim iki tane çocuğum var 2009 8.ayında tekrar işe girdim 4.5 yıldan beri çalışmaktayım ama 8.2.2014de bana motorsiklet çarptı 5 aaydan beri raporluyum diz kapağından 3 yerin kırıldı işe gidemiyorum yürümekte zorluk çekiyorum iş veren 1800 günü doldur malulen emekli ol diyor biz seni bu şekil idare edemeyiz diyor devamlı rapor alıyorsun diyor
2001deki maluldur diye beni babam üzerine almıştı babam hala yaşıyor emekli maaşından bir kuruş yararlanmadım
2010 yılında bn kendi isteğimle babamın üzerinden düştüm kendi sskamla sağlık hizmeti yararlanıyorum
2001in bana zararı ola bilirmi
1800 günü doldurarak tekrar maluldür diye emekli ola bilirmiyim
yardımcı olursanız sevinirim
iyi günler

Bedensel engelli liyim miyopati hastasiyim %50 sürekli
Çalışıyorum ssk günüm 2377
İşe giriş tarihi 10,06,1999
Sürekli ssk prim 06.08.2009
Arada beş ay bir boşluk var kazadan dolayı
Malulen emekli olmak için vergi indirim belgesi şart mı
İş yeri baskı yapıyor
Vergi indirim belgesi yok
Malulen emekli olmayı düşünüyorum

savcılı

Malulen emekliliğin vergi indirimi ile bir ilgisi yok.
Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınızın olması gerekir.

Malulen emeklilik

3245 günüm var ssk giriş tarih 10.06,1999 iş veren beni 31.12.2018de işten çıkartdı asgari ücret yükselmiş maliyetler artmış benle beraber 5 kişiyi çıkartdı ben ağır engelliyim bana masa başı iş vermiyorlar hep hamallık işler teklif ediyorlar
hastalığım miyopati,polimati,pes caus,
son 7 aydan beride vertigo menire iç kulak tansiyonu
malulen emekli olabilirmiyim
olursamda ne kadar tahminizce maaş alabilirim
2008 de aldığım rapor yüzde elli
yaş 45
iyi günler

Üst Alt