Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati ve şeker hastası babam için % 90 oran alabilir miyiz?

volvoxcnt

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Babam kas erimesi (miyopati) hastası ve yardımsız ayağ kalkamıyor. yürüteç ile az miktar yürüyebiliyor. Babam ssk dan emekli. Sorularım var cevaplarsanız sevinirim.
1. Babam sıfır model araç almak istiyor. Özür durumunun %90 ve üstü olması gerekli. Sizce hastane kas erimesi olan babama bu oranda rapor verir mi?
2. Babam ssk'dan emekli oldu yıllar öence. Annem de emekli. Babama başka bir yardım aylığı bağlanabiliyor mu?

Bu arada şekerle birlikte tansiyon hastası babam.

Miyopati kas hastalığıdır, ancak kas erimesi farklıdır diye biliyorum ben.
Kas erimesi için % 50 verilir, ama miyopatinin belli bir oranı yoktur çünkü babanızdaki bıraktığı hasarlara bağlı olarak değişir. Ama denemelisiniz rapor almayı, ben şansınızın yüksek olduğunu düşünüyorum..

şeker:
1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

başka organlarına hasar vermişse ayrıca oran verilir.

Yürüme için:
Tablo_4.1.png

2022 alamaz zaten babanız emekli olduğu için, bakım aylığı içinde farketmiyor emekli olması ancak hanede kişi başına düşen gelirin 486,85 TL'yi geçmemesi gerekiyor, annenizde emekli olduğu için geçtiğini düşünerek bunuda alamazsınız diyorum... Başkada ödenen yardım yok...

Teşekkür ederim. Kendisi ayağa kalkamıyor. Walker ile az yürüyebiliyor. Deneyeceğim raporu.

Biz 2 erkek kardeşiz. Babam arabayı aldıktan sonra 5 yıl sonra satışını bana yapacak. Sıfır aracı alırken 5 yıl sonrası için böyle bir anlaşmayı Babam Ben ve Kardeşim Noterde yapabilir miyiz? Kardeşim de buna razı ve ben eski arabamı ona sattım. Devlet bu aracı 5 yıl sonra satmak için ÖTV indiriminden faydalandınız deyip itiraz eder mi duruma?

Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Üst Alt