Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati ve Still Hastalığım var. Malulen Emekli olabilir miyim?

Çınar R

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar..

3 Sene önce still rahatsızlığına yakalandım. aylarca kortizon kullandım atlattım atlatıyorum derken Askerlik durumum geldi ve GATA araştırmalar sonucunda ayrıca Miyopati rahatsızlığım oldugunu da söyledi.Ve miyopati üzerinden askerlikten muaf edildim,yapamadım..

Bana eş dost malulen emekli olabileceğimi söyleyip duruyorlar.Bu olabilir mi askerlik'den muaf olma durumu rapor almama yardımcı etki olabilir mi ?

Miyopoti rahatsızlığını yürüme,kısa sürede yorulma,kas ağrıları,oturup kalkerken,çömelip kalkarken sıkıntı olarak yaşıyorum..ayrıca still rahatsızlığımın verdiği romatizmal etkiler de mevcut.

Durum ne olabilir veya tavsiyeniz varsa bilgilenmek isterim..Teşekkürler..

ssk girişiniz var mı tarihi nedir elinizde rapor var mı oranı kaç tari,hi nedir

ssk girişim var 2004 de daha sonra ise özel sektörde çalıştım ama ssk filan yoktu...rapor olarak ise daha hiç ssk'ya bu konu ile başvurmadım.elimde sadece hastalığımın raporları ve askerlikten muaf raporum filan var.oran konusunu bilemiyorum.

keşe 2004 öncesi elinde %40-50 rapor olsaydı malulen başvurdugunda ssk öncedende bu hastalıgın vardı diyecek o zaman sende %40-50 lik raporu öne sürerdin o anki durumum maluliyeti gerektirmiyordu diye bilirdin ben bu yollardan geçtim hakkımı anva dava yoluyla aldım hastalık aynı senle benimde 2004 %50 lik rapor vardı 2005 de ssk başladı sonra hastalık ilerledi maluliyeti gerekt,rdi sanrıım anladın

İlk sigortalı olduğunuz tarihten önce maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmamalı. Yani ilk sigortalı olduğunuz tarihten sonra malul sayılacak işgücü kaybınız oluşmalı... Bu olduğunda, en az 10 yıllık sigortalılık süreniz ve en az 1800 gün priminiz de olursa, malulen emekli edilirsiniz. Aksi halde malulen emekli olamazsınız

Bir nedenle malulen emekli olamazsanız ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, o zaman erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Buun kriteri de aşaüıdaki tablodaki gibidir:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt