Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyotonia Konjenita, araç kullanamaz raporu verdiler!?

duayen

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

32 yaşındayım ,miyotonia konjenita adlı kas rahatsızlığına sahibim ve %78 engelli raporum var. H sınıfı ehliyet alıp ÖTV'siz araç almak için işlemleri gerçekleştirdim. Hastane hastalığımın ilaç kullanmadan arttığını ve kas ilacını bulamazsam sıkıntı oluşacağı kanısına varıp vereceği araç raporunu "araç kullanamaz" olarak belirledi. Şimdi itiraz sürecine giriyorum. İşe giderken araç kullanmak benim için iyi olurdu.Benzer rahatsızlığa sahip olup ehliyet ve ÖTV'siz araç alan varmı? Veya ne yapmam gerektiği ile ilgili önerisi olan?

duayen

İtiraz edebilirsiniz. Ya da 6 ay sonra başka bir hastaneye gidip yeniden başvuru yapmayı deneyebilirsiniz

Evet itirazda bulundum sayın @OturanBoğa ve H sınıfı otomatik araç kullanabilir ibaresiyle ehliyet alabilir diye rapor tutuldu İl sağlık müdürlüğünden.

ÖTV'siz araç almayı düşünüyorum. Miyotonia konjenita adlı kas rahatsızlığının ortopedik engel olarak geçer mi ? Bulunduğum ilçedeki vergi dairesine sordum ama tam bir bilgi edinemedim.

duayen

Araç kullanımını nasıl etkiliyor? Vites ya da pedallarda özel donanıma ihtiyaç duyuyorsanız, araç alımında vergi avantajı mümkün.

Miyotonia Konjenita hastalığı olanlar ehliyet alabilir mi?

Merhaba arkadaşlar bende Miyotonia Konjenita hastasıyım ehliyet için sağlık ocağından sağlık raporu almak istedim beni göz ve nöroloji bölümlerine sevk etti uzman hekimin muayenesi lazım dedi fakat ben bir haftadır özel ve devlet olmak üzere her yere baktım bir arpa boyu yol alamadım sevki geride çekmiyor lütfen tecrübesi yada bilgisi olan yazsın yoksa altı ay bekliyecem bu sevkin düşmesi için.

Üst Alt