Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyotonik Distrofi hastalığı hakkında bilgisi olan var mı?

tameralper

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Miyotonik Distrofi hastalığı hakkında bilgisi olan var mı acaba.tedavi aşaması ne durumda.yeni gelişmeler varmı.yardımcı olacaklara teşekkürler.

bilgi verirseniz sevinirim

Ben de daha çok son gelişmeler ve tedavi konusunda merak içindeyim, çünkü gittiğim doktor hiç bir ilaç ya da fizik tedavi önermedi. Bu hastalığa yenilmek istemiyorum.:)

Siteler çok faydalı, teşekkürler. Beklenen bir tedavi de mi yok?

Miyotonik distrofi hastasıyım. Geçen sene doktorum farketti. Bazen ellerim takılıyordu bekleyince normal hareket ettiriyordum. Şimdi dizlerimde takılmalar oluyor. Ayrıca dilim ve çenemde de zor hareket ettirme oluyor. Doktorum Tegretol kullanmamı ama hastalığımın genetik olduğu için takılma sıklaştığı zaman kullanmamı önerdi. Ama yaklaşık 6 aydır ilacımı kullanmıyorum. Çünkü aşırı derecede yorgun ve uyku yapıyor. Tavsiye edeceğiniz bu yan etkileri olmayan, hayat kalitemi bozmayacak ilaç var mı?

Üst Alt