Bu tarz bitkisel ilaclari cok okudum, arastirdim. Acikcasi bi yarari olacagini sanmiyorum. Youtube da bi video var Cocugu DMD olan bi baba Lokmanhekim bitkisel ilaclari ile CK degeri yanlis hatirlamiyorsam 25000 lerden 1000 lere dustu diyor. raporlarinida gosteriyor. Bunu bizim ilk gittigimiz doktora (prof. dr. Ridvan AKIN) sordum. boyle birsey olmaz diyor, birsuru video yazi var su bitkisel ilacla soyle oldu boyle iyilesti diye. Ama forumlardan bakiyorum torba torba bitkisel ilac ictim hicbir faydasi olmadi diyende var. Belki bazilarinda faydali oluyor bazilarinda olmuyordur bilemiyorum. Sizinde dediginiz gibi cocuklar daha cok kucuk, Allah korusun ilerleyen senelerde bi tedavi cikmazsa, herseyi denerim. Cinde "Beike" var, Ukraynada "Emcell" diye bi klinik var kok hucre ile tedavi ettiklerini soyluyorlar ama ne kadar dogru bilemiyorum. Kendi sitelerinde hersey olumlu, ama bagimsiz forumlarda deneyenler, cok bi ise yaramadigini soyluyorlar.
Acibadem hastanesinde Prof. dr. Ercument OVALI`nin Saglik bakanligi onayli kok hucre ile tedavi denemeleri devam ediyor. Gunluk onlari takip ediyorum. Su ana kadar en cok umut bagladigim o. Facebook tan DMD aile birligi yazarsaniz cikiyor.
Birde bu sabah ogrendim Almanyada nokta mutasyonlular icin bi ilac piyasaya cikmis. 3. faz denemeleri hala devam ediyormus, ama Almanya satisina onay vermis. Insallah bi faydasi olur.
PTC Therapeutics Announces Launch of Translarna™ (ataluren) in Germany (NASDAQTCT)
Bu calisma ile ilgilide Prof. Dr. Coskun OZDEMIR`in yazilari var. cok ic acici yaklasmiyor
https://profcoskunozdemir.wordpress.com/2014/07/20/genetik-hastaliklarda-yeni-tedavi-denemeleri/
Bizim ailede hic kas hastasi yok. Hatta kas hastaligi diye birseyide basima gelince ogrendim. Esimin ailesindede boyle birsey yok. Ama esimin annesinin hic erkek kardesi yok. Esimin de erkek kardesi yok. Onlara test yaptiracagiz, Sorun gebeliktemi olmus kalitsalmi diye.
Anladigim kadari ile bizim exsonlarda yada duplikasyonda proplem yok. bizimki nokta mutasyonu. Bu gun gen testini yapan doktora mail attim cevap bekliyorum, hastaligin tam olarak nerde oldugunu ogrenmek icin, hangi testi yaptirmamiz gerekir diye. Bu Almanyadaki ilac haberi nokta mutasyonlar icin, haberi okuyunca cok sevindim. Calismalarin cogu Exson atlama icin nokta mutasyonlar icin pek bir calisma yok. Insallah Hepsi icin bi care bulurlarda Butun herkes kokten kurtulur bu hastaliktan