Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mobbing Nedeniyle İstifa ediyorum! Kıdem tazminatımı alabilir miyim?

Pride

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
1
Sevgili arkadaşlar merhaba,

%52 işitmeden raporum var, raporumda işitme ilgili işlerde çalıştırılamaz ibaresi yer almaktadır. Ancak ben bir firmanın çağrı merkezinde 3 sene çalıştım. ilk 2 yıl telefonda binlerce insanla konuştum rahatsızlığımdan dolayı birimimin değişmesini istedim ancak değiştirilmedi. Bende iş yerimi bimere yazıp şikayet ettim ve beni mail birimine verdiler. Bu kezde üzerimdeki iş yükünü artırdılar. Sürekli strese giriyordum işleri yetiştiremiyorum diye. Yaptığım performans nedeniyle pirimimi kesmek için her kaydı 2 dakikada girilmem istendi. Yani günde 600 kayıt girmeliyim ki tam prim almaya hak kazanayım. Ben yetişemediğim için tam prim değil de yarım prim alıyordum. İşlerde bana yardımcı olması için yedek eleman verildi ama bu kezde o eleman benim işimi bana da farklı iş verildi ve prim almam tamamiyle kesildi. işimden soğudum kendimden soğudum ve şuan istifa ettiğimi iş yerime bildirdim. İçerideki yıllık iznimi kullandırıyorlar bitince de istifa dilekçesini imzalatacaklar. Sorum şu ben kidem tazminatı alabilir miyim? Nasıl bir yol izlemem gerekli

Mobingi ispatlamaniz lazım keşke bi avukata danissaydiniz istifayı vermeden önce diyeceğim ama empati kurdum ruh halinize, insan dalginliktan işi kafaya takmaktan nerden aklina gelecek ki...

Geçen sene stres mideme vurdu. Bu sene de başıma vertigodan hastanalerde yattım. Arayıp rapor alma yıllık izin al dediler. Hastayım yürüyemiyorum iş yerini arayıp diyorum yıllık iznimi devreye sokun diye işe gelmen gerek dediler.

İşte bunları e-posta ile yapmış olsalardı, delildi. Ayrıca hastane tetkikleriniz de delildi. Yine de bi avukata gidin, henüz fesih gerçekleşmedi.

Kıdem tazminatı alabilir miyim acaba böyle bir imkan var mı dilekçeyi ne diye imzalamak gerek acaba

banada mobbing uyguladılar şerefsizler bende bu yüzden işten ayrılmak zorunda kaldım. beni de çok zor duruma soktular Allah bunların bin kere belasını versin inşallah bize yaptıklarının aynısını başkasıda bunların çocuğuna yapar.....

Kıdem tazminatı için sizin haklı fesihiniz gerekir, ya da işverenin haksız fesihi...Sozlesmeniz hükmen belirsiz süreli isz sözleşmesi çünkü birden fazla imzaladiniz aynı işyeriyle. Ama mutlaka detaylar için acil olarak bi avukata gidin ama avukatı da çok pahalı tutmayın, hakliysaniz her türlü kazanırsınız. Önce bi avukata danışın bütün imkanları olanakları sorun kideminizi alabilmek için.

günaydın.

Bu yapılan haksızlıklar maalesef bizim engelli arkadaşların çoğunun başına gelir.Bence sen istifanı noter huzurunda yap yapılanların iş kanununa göre iş aktini haklı nedenden dolayı fesih hakkı doğurur.GiT NOTERE İSTİFA DİLEKÇESİNİ ORAYA YAZDIR ŞİRKET TAZMİNATINI VERİR VERMEZSE AVUKAT TUTMANA GEREK YOK GİT KENDİN DAVA AÇ KAZANIRSIN

İstifa durumunda kıdem tazminatına hak kazanabilmeniz için feshin haklı sebeple gerçekleştiğini ispatlamanız gerekir. Tavsiyem eğer imkanınız varsa işyerinde çalışmaya devam ederken mobing kaynaklı bir dava açın. Manevi tazminat talep edin. Bu sebeple sizi çıkarırlarsa da haksız olacaklarından kıdem tazminatına hak kazanırsınız. Yok ben bu işte devam edemem diyorsanız istifa dilekçesinde tarafınıza mobing yapıldığını ayrıntılı yazıp , haklı sebeple işten ayrıldığınızı ,kıdem tazminatı, maddi , manevi tazminat ve diğer alacaklarınız için tüm dava , talep, şikayet hakkınızın saklı olduğunu belirtin. Hiçbir koşulda ibraname imzalamayın.

Engelli işçiye mobing yapılması nedeniyle tazminata hükmedilen emsal kararlar var. Korkmayın mücadele edin.

Üst Alt