Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyet kontrol raporunda kod belirleme şekli mi değişti?

mbicek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Rapor konusunda; Her yıl gidip rapor alıyoruz ve yanımızda saklıyoruz buraya kadar tamam. Fakat bu raporun standartı nedir?
Önceden sağlık ocağına gidip sevk yaptırıp özel hastaneye gidip görme alanı testi yaptırılıp sonra doktor da 101 ve 103.3 yazıp gönderiyordu. Ama bazı doktorlar sevk kağıdının arkasında hekim uygun görürse yazıyor diye 42.01-42.03.42.05. illa eklemek istiyor bazen de eklemiyordu.Ama bu yıl doktor da gösterdi 101 monoküler kodunu koydu mu 42.01-42.03.42.05. kodları otomatik geliyor ve silemiyor.Şimdi herkes sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu m alıyor yoksa hekim imzalı boş bir sayfada sürücü olabilir mi yazdırıyor ?

Kodlar Konusu ; bu kodlar (42.01-42.03.42.05. ) artık zorunlu peki bu kodları karşılayan ekipmanları kolay temin edebilen var mı ?
42.05. kör nokta görüntüleme cihazı için hangi aparatı kullandınız ? (her iki gözü gören de göremiyor ki kör noktayı bir gözü gören de zorunluluk olması ???)

Bilgisi olan arkadaşlar, tavsiyesi olan arkadaşlar....?

[FONT=sans-serif]Merhaba arkadaşlar ,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu kodlar monoküler ehliyeti olanlarda da var.Aynı rapor alma doktor sıkıntıları. Her nereye gitsek illa ki bir sıkıntı yaşıyoruz.Kurallar kişiden kişiye değişiyor. Hele anlayışsız birilerine denk geldik mi hayattan soğutuyorlar.Anlatmaya çalışsak da biz bunu Ankara da ehliyet işlerini yazana sorduk diyerek dinlemiyorlar.
[/FONT]

[FONT=sans-serif]42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu kodların tam karşılığını araştırıyorum tam bu sayfada buldum derken 7. sayfaya kadarmış mutluluk [/FONT]:)
[FONT=sans-serif]Var m ilerleme kaydeden yeni bilgisi olan ?[/FONT]

Bu baş belası konusunda deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Merhaba arkadaşlar,

Benim raporumun süresi yarın dolacak ben bugünden gitttim özel hastaneye fakat rapor süresi yarın doluyor sistem izin vermiyor dediler yarın tekrar gideceğim.
42 ile başlayan kodlar eskiden doktor isterse yazıyormuş fakat şimdi 101 monoküler yazdılar m otomatik geliyormuş malesef artk onlar olacak.Benim merak ettiğim bu 42 kodların tam karşılığı olan aparatlar nedir ? geri görüş kamerası tamam fakat yan görüş sağlayan için dikiz aynasının üstüne geniş ayna ve kör nokta için de yan aynlaarın altına küçük ayna yapıştırdık. Trafikteki tam karşığı bunlar m acaba .,,
Syg...

mbicek

Merhaba, monoküler yazınca 42 kodlarının otomatik gelmesine dair bir yönetmelik bulamadım, bulabilen var mı? Yoksa böylesi uygundur diyerek online sistemi kendilerince mi düzenlemişler?

Arkadaşlar bende göz Dr gittim ve monoküler raporu aldım.yalnız 42 kodları yazılmadı. Nüfusa gittim beyler sıkıntı çıkardı..eklemeleri gerek diyorlar ya Dr gerek duymadı diyorum anlamıyorlar Dr raporunu sorgulama haklar varmı anlamadım..sonunda nüfus genel müd.soru sordular cvp bekliyor bakalım ne olacak..

29 Aralık 2015 tarih 29577 sayılı resmi gazete Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerinde dair yönetmelik de değişiklik yapılmasına dair yönetmelik..yönetmelikte Aynen yazıyorum...
moloküler kişiler. 1-Birinci grup sürücü belgesi sınıflarından alırlar.. 2-Ambulan,resmi veya ticari araç kullanamaz. 3-kendileri açısından konulan kurallara uyup uymadıkları on denetlenebilmesi için sürücü belgelerine monoküler kodu yazılır. 4-Kullanacakları araçların içinde,sağında ve solunda olmak üzere en az 3 adet ayna bulunması zorunludur.. 5-sürücü belgesi aldıktan sonra her yıl bir göz tabibinden sağlık raporu almaları zorunludur. 6-Kullanacakları araçların azami hız sınırları ; yerleşim yeri içinde 50,yerleşim yeri dışında 18/7/1997 tarihli 23053 sayılı resmi gazetede yayımlanan Karayolları Trafik yönetmeliğinin 100. Maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.. Arkadaşlar olduğu gibi yazdım bu resmi gazetedeki yönetmelik bunun neresinde 42 kodları var..Ama ıslarla nüfus takiler 42 kodlarında diretiyorlar.Olmazsa nüfustan ehliyetimi neden vermedikleri ne dahil bi yazı alıp dava açacağım..Kanun söylemiyor memur söylüyor...

merhaba aranızda yeniyim arkadaşlar monoküler ehliyette yazılması gerekne kodlarla ilgili bir karışıklık oldu.
Monoküler ehliyette yazılması gereken kısıtlama kodları hangileridir?
Sağlık raporumda : 01.01. Gözlük, 64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde
belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır. , 101. Monoküler, 102. Ambulans, ticari araç veya
resmi araç kullanamaz, 103.03 Yılda bir sağlık kontrol kodları yazıyor.
Ancak nufus müdürlüğündeki görevliler bunların yetmeyeceğini ayrıca 42.01 Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03 Yan görüş sağlayan ek iç cihaz. 42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı kodlarının da eklenmesi gerektiğini söyledi
Fakat göz hekimim bana bu kodlara gerek olmadığını beyan ett. Bu kodlar engelliler için olduğunu sizin durumunuz engelli olmadığını söyledi
O yüzden tam doğru olan nedir sizden öğrenmek istiyorum.
Doktorun raporda yazdığımı doğru yoksa nufüs memurunun istediği durumlarıda yazdırmam gerekiyormu?

Üst Alt