Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyete dönüştürürken diğer göz için gözlük kullanmak sorun olur mu?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bir gözüm yüzde 100 diğeri yüzde 45-50 civarı görüyor benim durumum nasıl olur?

@Akil

Bildiğim kadarı ile bir gözün yüzde 25 den aşağı görmesi monokuler sayılıyor

Bu bilgiyi nereden öğrendiniz mesela benim bir gözüm yüzde 95-100 diğeri yüzde 45-50 civarı görüyor ben monoküler değil de normal ehliyet mi alabiliyorum gerçi sordum ama en son 2019 da bu siteye girmişsiniz sorduk artık belki başka bilen vardır bu doğru mu bir göz görmesi yüzde 25 ten az olan mı monoküler sayılıyor yani?

Bunu cevaplayan yok mu bir göz yüzde 95-100 civarı diğer göz yüzde 45-50 görüyorsa monoküler mi oluyor yoksa başka şey mi bilen var mı ya?

Tek göz tamamen görmüyor.Diğer göz 10/8 görüyorsa ehliyet alınır mı

Merhabalar ,
babamın sağ gözünde ne yazıkki görme 0 oldu.
normal ehliyeti var. bununda yenilenme zamanı geldiği için mecburen monoküler ehliyete çevirmek istiyoruz.
sol gözde uzakta problem yok. yakında sadece 0.75 gözlük verdiler bu sene.
bu gözlük numarası ehliyet almasında problem yaşatır mı ?
ve yeniden ehliyet sınavına mı girmesi gerekiyor.
istanbulda rapor alırken çok zorluk çıkartmayan hastane tavsiyesi varsa alabilirim.
birde bu araç ekipmanlarında 3 tane ayna diyor. zaten arabalarda 3 ayna yok mu ekstra ne aynası istiyorlar.

Merhaba; Öncelikle çok geçmiş olsun. Bir gözü kaybettikten sonra adaptasyon süreci en az 1 yıldır.Bu 1 yıl tamamlandıktan sonra monoküler ehliyet alabilirsiniz veya normal ehliyetinizi monoküler ehliyeti ile sınavsız raporu göstererek değiştirebilirsiniz. Gözlük kullanmasının sorun olacağını sanmıyorum. Bir gözü hiç görmeyen ve diğer gözü bozuk olduğu için için gözlük kullanan monoküler kişiler var diye biliyorum.Monoküler ehliyet aldıktan sonra her sene uzman hekimden rapor alınıyor. Öncelikle E-devletten "Kişisel Sağlık Bilgi Formu" diye aratın ve formu eksiksiz olarak doldurun.Sonra ehliyet raporu için Aile hekiminize başvurun.Aile hekimi doldurduğunuz formu bilgisayarından kontrol ettikten sonra sevk kağıdı hazırlayacak.O kağıdı alarak devlet hastanesi veya özel hastaneye sıra almadan giderek sağlık kuruluna başvurun, onlar sizi kayıt edecekler ve öncelikle vezneye ücreti yatırdıktan sonra şu uzman doktora görünün diyecekler.Ücret, özelde ve devlet hastanesinde değişebiliyor.Sonra uzman doktora görünüyorsunuz. Doktor gözü kontrol ettikten sonra (bazıları retinaya bile bakıyor) sizi Görme alanı testine ve Göz filmine gönderiyor. Oradan aldığınız filmi ve sonuçları tekrar göz doktoruna götürüyorsunuz inceledikten sonra online rapor hazırlıyor.Fakat babanız 1 yıllık adaptasyonu tamamlamadıysa 1 sene beklemenizde fayda var.Tekrar geçmiş olsun.

Bir gözüm görmüyor, diğerinde Miyop var. Sürücü olmama mani sayılır mı?

Herkese selamlar. Bir gözüm (sol gözüm) görmüyor. Diğer gözümde (sağlam gözümde) 4 derece miyop var. Gözlükle 10/10’luk görüş sağlayabiliyorum. Şu durumda monoküler ehliyet alabilir miyim? Saygılarımla…

EMeKLi_KoMaNDo

cevabınız için teşekkür ederim.
ehliyet değiştirme olayı olmasaydı böyle bir sorunumuz yoktu.
babam uzun süredir bu şekilde gözde kayıp var. 10 seneye yakındır monoküler halde araç kullanması mevcut.
şimdi 2022 sonu itibariyle yenileme gerektiği için arayışımız mevcut.

Herkese selamlar. Bir gözüm (sol gözüm) görmüyor. Diğer gözümde (sağlam gözümde) 4 derece miyop var. Gözlükle 10/10’luk görüş sağlayabiliyorum. Şu durumda monoküler ehliyet alabilir miyim? Saygılarımla…

AliMurat

selamlar, Alırsın heryıl uzman göz doktoru muayenesi olmak şartı ile veriyorlar. bol şans

faetih
Ben teşekkür ederim. Merak etmeyin sorunsuz hal olur inşallah. Her sene aynı eziyeti çekmek biraz sıkıntı, insan strese giriyor. Sürekli yönetmeliği değiştiriyorlar. Eskiden yazıyı okutup ,göze bakılıyordu sorun yoksa rapor veriliyordu.10 dk da alınıyordu. Her sene bir şey çıkartıyorlar.

AliMurat
Aleykümselam, evet alabilirsiniz. Gözlük kullanan monoküler ehliyet sahibi arkadaşlar var.

Üst Alt