Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyete sahip kişilerin ehliyeti yenileme prosedürü nedir?

kenan17

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar monoküler ehliyetimi yeni ehliyet ile yenileyeceğim benim gibi olup değiştiren arkadaşlara sorum şu
Direk göze hastaneye mi gidecez yoksa aile hekimliğinden sevk alıp o şekilde mi hastaneye gidecez ?
Direk hastaneye gidersek sadece göz muayenesi ile ilgili bilgi olacak aklıma takıldı bilgilendirirseniz sevinirim nasıl bir yol izleyeceğim iyi akşamlar

Önce Aile hekimine gidip sevk alacaksınız. Kişisel sağlık bilgilerinizi de gitmeden e-devletten doldurmalısınız.

kenan17

Evet aynı günde nüfus müdürlüğüne gide bilirsiniz. Randevu almak şartıyla.

Devlet hastanesine gittim 2 tane uzman doktora 2 side ben veremem üniversite hastanesine git orası versin diyor görme alanı testi yapacakmış falan fıstık sonra doktora söyle oldu böyle oldu

kenan17

Görme alanı testi Devlet hast.bulunuyor. bunun için üni.hast.gitmenize gerek yok. Size üni. Hast. seçenek olarak sunulmuş olabilir. Sürekli kontrole gittiğiniz hastane varsa oraya gide bilirsiniz.

güya bulunduğum hastanede yokmuş vermemek için yapıyorlar sorumluluk almıyorlar daha önce bi gözü kapatıp harf okutup veriyordu aynı aldıgım doktora gittim

şöyle birşey sorsam elimde eksi tip monoküler ehliyet var ve hayatta trafiğe çıkmayacağım . zaten 10 yıllık ehliyet hiç trafiğe çıkmadım. bunu değiştirmezsem cezası var mı?

hanifeaydin
31 aralık 2022 tarihinden sonra o ehliyeti kullanamazsın eğer arac kullanmıyorsan sıkıntı yok

önce e devletten kişisel sağlık bilgi formunu doldur. göz harici herşeye sağlam de göz için monoküler de kayıtla ve aile hekimine gir aile hekimi seni direk göz doktoruna sevk edecek.... hastaneye paralı vezne kısmına geç ücretini öde ve göz doktorunda sıranın sana gelmesini bekle sıra sana gelince en küçük harfleri okutacak çoğu doktor görme alanı tesi yapmıyor ve hemen verecek ben özel göz hastanesinde merak ile gidip görme alanı testi yaptırmıştım ve ehliyet almama engel olmayan görme alanına sahiptim görme alanı testini göz doktoruna gösterdim....

bana hemen 2.grup ehliyet alır dedi ve eski ehliyetimi yenisi ile değiştirdim.... nüfusa sordum arkadaşımda her sene bende rapor almam ibaresi var göz doktorundan rapor alıp sana mı geleceğim dedim. hayır her sene göz doktoruna gideceksin rapor alacaksın e devlet e imzalı sürücü raporları kısmına raporun düseçek bu kadar demişti...... ehliyetini yeniledikten sonra 1 yıl geçince özel göz hastanesine git monoküler ehliyet senelik göz kontrolü de parasını öde kontrolde geçersen sürücü belgesi olur raporu veriyor bu raporu fiziken almıyorsun sadece e devlet e imzalı sürücü belgesi raporları kısmına düşüyor bu yeterli bu kadar......

Merhaba gittiğiniz kurum nerede ve hangi kurum acaba,konuya hakim bi kuruluşa gitmek istiyorumda.

Üst Alt