Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyeti olup araba kullanan var mı? Ne tür şartları var?

Zero28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar
Monoküler ehliyet kullanan var mı ne gibi şartları var gece araç kullanım kısıtlaması varmı bilgisi olan varsa lütfen görüşelim

Gece araç kullanım kısıtlaması kaldırıldı.
Sticker şartı da kaldırıldı.
Kullanım açısından hiç bir fark yok.
Sadece her yıl göz doktorundan rapor alıp trafik tescile ibraz edeceksiniz.

Tşk peki normal ehliyet var monokülere nasıl çevirecez iptal edilip tekrar mı ehliyet alacaz

Zero28

5 yıl içinde aile hekimine gidip rapor almalı ve Emniyet'e götürerek monoküler ibaresi eklettirmeniz gerek.

Tam diyelimki yaptık dediğnizi sıkıntı yaşarmıyız

Zero28

Neden sıkıntı yaşayasınız ki. Bir göz tam görüyorsa, monoküler ehliyet alabilirsiniz. Gece sürüş kısıtlaması da yoktur.

Yani bu ehliyeti nasıl aldın bu zaman kadar nerdeydin gibi durumlar

Zero28

Zafer Bey neyin hesabını soracaklar anlamadım. Neden monooküler yapıyorsunuz normal ehliyeti onu da anlamadım :) Benim de gözde sorun var normal ehliyetle devam ediyorum. Her yıl rapor al emniyete götür ne gerek var. Kısıtlamalar da ticari araç kullanamaz kısmıda var bilgin olsun.

anlamadım seni şimdi ehliyetler değişecek normal ehliyetim var nasıl rapor alacam değiştirecem doktor monoküler rapor veriyo

Benimde monoküler 2011 yılında aldım ehliyeti ama her sene göz doktorundan almamız gereken evrakı hiç götürmedim bir sakıncası olur mu ?

@vetbat
Tek göz kaybı olan biri normal ehliyetle uygulamaya girdiğinde ve farkedildiğinde ehliyetine el konur ve hastaneye sevk edilir, yetersiz ehliyetten de ceza kesilir. Zaten ehliyetler değişiyor ve bu arkadaşın aile hekiminde göz muayenesinde durumu anlaşılacak göz uzmanına sevk edilecektir, sizin elinizde olan bir durum değil yani.
@özcanbjkli
Sanırım bu zamana kadar sorgulamalı bir uygulamaya girmemişsiniz. Normal kemer, radar, alkol, evrak kontrolü gibi uygulamalarda sıkıntı yaşamasanız da bazen sorgulamalı uygulamalar oluyor, plaka ve ehliyet el terminalleri aracılığıyla sistemden sorgulanıyor, öyle bir durumda sıkıntı yaşarsınız. Alacağınız rapor heyet raporu değil, sadece gözden tek hekim raporu ve alması çok basit. Alıp götürmenizi tavsiye ederim, bu zamana kadar bilmiyordum dersiniz.

Monoküler ehliyet alabilirmiyim

Merhaba arkadaşlar sağ gözüm sadece ışık görüyor sol gözüm ise %60 görüyor ehliyet alabilirmiyim ehliyet alabilmem için sağlık raporu verirlermi bana hastaneden bu halde çok iyi araba kullanıyorum motosiklet sürebiliyorum...

Üst Alt