Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyetim ile hususi olarak ticari araç kullanabilir miyim?

yyalçın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hususi bir ticari aracım var(dublo) monukuler ehlıyetimle bu aracı kullanmamda bır yasak var mı?

Bu detayı bilmiyorum. Sürücü yönetmeliği'nde "ticari araç kullanamaz" deniyor ama, bu "ticaret yapamaz" anlamında mı, yoksa ticari statüdeki araçları külliyen kullanamaz anlamında mı, bilemiyorum...

Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşar?

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar hepinize Merhaba ben sol gözüm görmüyor ticari araba araç kullanmak derken yolcu taşıma ile alakalı mı acaba Yoksa örnek veriyorum ben panelvan bu arabayla pazarcılık falan yapıyorum yani yük taşıma mı acaba bir mahsur sakınca var mı daha henüz bir denetlemeye falan düşmedim bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim teşekkür ederim[/FONT]

[FONT=sans-serif]Panelvan araçla yük taşıma yapılabiliyor mu acaba Çünkü panelvan araç ruhsatta ticari geçiyor ben pazarcılık yapıyorum bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim[/FONT]

Iyi aksamlar arkadaşlar benim 10 sene once monekuler ehliyet aldım sonra sofur olarak bir sirkette calisiyorum dum arac kamyonet ticari olarak geçiyordu ve dun biri bana arkadan çarptı sonra trafik polisleri geldi karşı tarafı suçlu buldu ama ehliyetime baktıklarında suclu ben oldum bana dediler ki sen bu araçları kullanamazsın vede işyeri beni isten çıkardı simdi ne yapacağım bilmiyorum bana yardımcı olun ticari arac kullanamaz ifadesi doğrumu....

O.yalcin
Evet ticari araç kullanamazsınız, bundan da kasıt aracın cinsi değil kullanım amacıdır.
Örneğin doblo ve doblo tipi araçların çok büyük bir kısmı ruhsatta kamyonet olarak geçer. Ancak kullanım şekli hususi yük ve yolcu nakli işaretli ise hiç bir sorunla karşılaşmadan kullanabilirsiniz. Ancak ruhsatta kullanım şekli ticari yük ve yolcu nakli ise kesinlikle kullanamazsınız.

O.yalcin ehliyetinizde ticari araç kullanamaz ibaresi olmöası gerekiyordu zaten, yok mu ?

Yanı simdi ticari veya hususi arasındaki fark ne hususi kullana bilir ticari kullanamaz hane gece arac sürme yasaktı bakın şimdi sürebiliyoruz biri bize yardım etsin bunu mahkeme karariylan bunuda düzeltsek ıyi olmazmi ne gerekiyorsa yapalım hazırız

Bi avukat arkadaş bize yardımcı olabilirse çok iyi olacak bunu yargıya taşısak ne dersiniz arkadaşlar

Beki monekuler ehliyeti olan arkadaşlar src 4 belgesini sinaflan alan varmi monekuler ehliyeti olan nasil src belgesi çıkarabiliyor madem ticari kullanamiyorsa

Iyi aksamlar ben geçen sene src icin müracaat ettim sınava girip src 4 belgesini aldım ben ticari arac kullana bilmiyorsan src belgesi neden veriyorlar bana onu anlamış değilim bunu yargıya taşısak belkide bunuda kaldırırız biri bize yardım etsin ltf

Iyi aksamlar benim bir sorum sizi olacak ben 2011 monekuler ehliyet aldım bir sirkette sofur olarak işe girdim bir ay once kaza yaptim trafik polisleri geldi bana suçlu olarak karşı tarafı gördü sonra ehliyetime bakmasiylan bana dediki sen ticari arac kullanamasin bende dedim ben 6 yıldır bu şirkette calisiyorum oyle bir şeyden haberim yok ben sınava girip src 4 belgesi aldım bana dedi ki sen src belgesi bile almam suç bende dedim src yi sınava girerek aldım bana belgesi ulastirma bakanlığından geldi şuan şirket beni isten çıkardı şuan işsizim çalışmıyorum bize yardımcı olacak kimse yokmu :(

Ben ticari arac kullanamiyorsam madem neden bana src4 belgesini veriyorlar anlamış değilim

Üst Alt