Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyette rapor kontrolü şart mı?

Halilagic

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Monoküler ehliyet li olanlar her yıl rapor yenilemek zorunda mı yoksa raporda belirtilen süre içinde mi rapor almak gerek...net bilgi si olan yazarsa sevinirim

Ötv siz araç için engellı rapor çıkardım..şimdi ehliyet değişiminde..
aile hekimi göz ve ortapedi ye sevk etti ...elimdeki ehliyet E sınıfı. .Sağ gözde kısmı görme kaybı var retina sinir hasarı...ehliyet değişimi olursa nasil bir ehliyet alaçağım diğer ehliyet ler 10 yil kullanma süresi var ...monoküler dedikleri şey de diğerlerinden farkı kisitlMa vsrmidr her yıl rapor yenileme gece sürüş yasağı gibi tam bilgisi olan bilgilendir se sevinirim....bu işlerin acemisiyim

Halilagic

Monoküler sürücüler araç alımında vergi avantajından yararlanamaz.

Evet, her yıl rapor alıp emniyet'e götürmeniz gerekir.

Ötv'siz araç için engelli rapor çıkardım sol alt eksterm de sol ayak bilek ve parmaklar hareket kısitli....sonuç bölümünde sol ayak ile debriyaj kullanmaz otomatik arac kullanabilir AYRICA tertibata gerek yok yazdı. ...sanırım bu rapor yeterli dir degilmi

Halilagic

Böyle bir ibare yazamaz aslında. Yapması gereken, manuel vitesli araç bağlamında değerlendirip "özel donanımlı araç kullanmalıdır" demek. Bu, sol ayağından sakat kişiler için otomatik vitesli araç kullanabilir demek.
Yine de bu raporu ben olsam vergi dairesine sunar ve görüş isterim. İnsan evladı birine denk gelirse raporun iş görmesi mümkün. Sonuçta durum çok net, şekil şartına takılmaya lüzum olmamalı.

OturanBoğa, bir göz tam görüyor, diğeri bazen metreden parmak sayısı bazen onda bir görüyor. Monoküler almamak için diğer gözün kaçta kaç görmesi gerekiyor. Yada bildiklerinizi yazarmısınız. Teşekkürler.

Oturanboğa, tamam o göz tam görüyor ama diğer göz onda dokuzda olsa yine mi monoküler sahibi oluyoruz.

Üst Alt