Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler için hangi oranda rapor verilir?

tilsimli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben monoküler rahatsızlığına sahibim ve bir gözüm protez öteki gözümde 0,25 astigmat var
özür raporu derecesi kaç olabilir ve eger % 40 altı ise başka rahatsızlıklar ile bu oran yükseltilebilir mi
mesela burun eğriliği ama belirgin olmayan düzeyde veya ruhsal rahatsızlıklar ile bi rde yüzümde deri sarkması yani şekil bozukluğu var ama o da ck az düzeyde

teşekkürler

Forumda yer alan ve insanları yönlendiren yazılarınızı ve bu konudaki çabanızı takdir ve teşekkürle karşılıyorum fakat oranlar vs. bunlar göz doktorunun ve heyetlerin yapacağı hesaplar.Oran vermenin doğru olmadığını düşünüyorum. % 25 alırsın deyince , bunu okuyan insanlar nasıl olsa şansımız yok diye hastaneye gitmekten vazgeçiyor olabilir.

Yanlış hesap Strasbourg dan döner.En son Danıştaya gidilir değil mi , orada da olmazsa AİHM e kadar yolu var bu işin.Türklerin çözemediğini Avrupalı çözer.Birgün ''Türkiyede engelli hakları gasp ediliyor'' diye bir karar çıkarsa İnsan Hakları Mahkemesinden, işler bir günde değişir.

Bir gözün görmemesi halinde verilecek oran sabittir. Sakatlık oranı cetveli'nde bir göz görürken diğer gözdeki görme kaybına dair (diğer gözün görme ölçümlerine bağlı olarak) %25-32 arasında oran öngörülmüştür. Bu bir yorum değildir yani...

Üst Alt