Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler olup gören gözde kısıtlılık olanlar ehliyet alamaz mı?

Akil

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
LÜTFEN CEVAP!!!
Bir göz tam görüpte diğeri az görürse nasıl ehliyetimiz olacak.
Yani gözün biri tam görüyorsa ama diğeri 1 metreden bazen onda bir bazen 3 metreden görüyor. Bu durumda olanlar ne yapacak.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Akil bunun cevabını en iyi doktorlar verecek.
bir gözü görmeyen için kimliğin altında kullanabileceği protezler kısmındaki ibare monoküler bende sana da aynısı yada gözlük ile görme imkanı varsa gözlük yazarlar

Bir göz tam, diğeri ise 3/10 (onda-3) bazen 2/10 bazen 1/10 görüyor bu durumdaki kişinin durumu nedir? Monoküler ehliyet mi alınması gerekiyor yada monoküler ehliyette göz görme oranları nedir? Yani gözler kaçta kaç görecek?

Selam,
Benim sol gözümde tembellik var sağ göz normal. Sol göz tembelliğinden askerlikten muaf edildim, ehliyetim B sınıfı monoküler.

2008 yılında başvurumda almadım zaten gözümün tembel olduğunu hastanede öğrendim çünkü dünyaya hiç tek gözle bakmadım.2011 yılında yasa çıktı ve göz tembelliği olanlar ehliyet alabildi ama ticari araç kullanma sınırlaması var.

Engelli raporu için %17 verildi bilginize.

Üst Alt