Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Morbid obezite, hipertansiyon, diyabet, kalp, böbrek vb. rahatsızlıklar için rapor..?

burak_15_58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar annem 54 yaşında 160 boyunda 115 kilo ( morbid obezite)
hipertansiyon (ilaç kullanıyor)
diyabet tip 2 (ilaç kullanıyor)
kolestrol (ilaç kullanıyor)
kalpde ritim bozuklugu var
kan pıhtılaşması sorunu var( kan durultucu ilaç kullanıyor)
böbreginin biri doğuştan küçük ve çalışmıyor digerinde ise taş var
bacagının birinde platin var
hafif oranda astım var
vucutta kireçleme var
hipotroid ve guatr var
ayrıyeten ilaç alerjisi var
safra keseside çalışmıyor ameliyat dediler ama kilodan dolayı olamadı

bu durumda ortalama kaç oranında rapor alabiliriz ötvden araç almamız için

Arkadaşım ÖTV'den muaf araç alabilmeniz için ya %90 üzeri engelli raporu almanız, ya da araç kullanacak kişinin fiziksel engelinin özel donanımlı araç kullanmasını gerektirmesi lazım.

Saydığınız engeller özel donanımlı araç gerektirmediğinden size %90 üzeri lazım.

%90 alabilir misiniz? Pek sanmıyorum. Bu saydıklarınızın çoğu beşer onar puanlık engeller. Balthazard yönetemiyle çok sayıda küçük oran toplandığında kolay kolay %90 etmez. En az 1 engelden çok yüksek oran alması lazım ki diğerleriyle birlikte 90 üstüne çıkabilsin.

Yine de rapor almayı deneyebilirsiniz. Rapor parası ve biraz koşturmaca dışında pek zararı olmaz. %90 alamayacağınız benim kişisel düşüncem. Ama bakarsınız bu saydığınız rahatsızlıklardan birinin durumu ciddidir ve yüksek oran verirler. Burada saydığınız hastalık adına bakarak puan vermek zor.

Üst Alt