Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Morbid obezite, şeker ve uyku abnesi için yüzde kaç oranında rapor alırım?

sinansal

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Şu an 30 yaşındayım 1.80 boy 180 kiloyum. daha önceleri bu kadar sorunum yoktu ancak artık birşeyler yapma zorunluluğum çıktı. insanlarda engelli tanımı yapılınca sürekli bir fiziksel,ortopedik ya da görme duyma gibi duyu kaybı engelleri anlaşılıyor. şahsen ben de kendimi bugüne kadar bir engeli olan biri olarak görmedim ama artık hastalığım boyut değiştirdi.
Anlayacağınız üzere morbid obez hastasıyım. Bunun yanında insülin direnci de vardı ancak o da artık diyabete dönüştü.
Asıl sorunum uyku apnesi oldu. 2011 kasım ayında son anda farkedilmesi sayesinde ölümden döndüm. kardiyoloji yogun bakımında yattım. uyku esnasında kandaki oksijen oranım yüzde 25e kadar düşüyordu. normali 90-95 olması gerekirken. şu an solunum cihazıyla uyuyorum.
ancak asıl sorun iş için oldu, daha önce yönetici olarak çalıştığım yerler oldu, 5 sene evvel. sonra oradan ayrılınca daha da iş bulamadım. çünkü sürekli uyumaya başladım, araba sürerken, kırmızı ışıkta beklerken, köprünün trafiğinde bile uyuyordum. en son ölümden dönünce işin ciddiyetine varıldı. daha öncesinde de endokrin servisinde yattım. ilaç denendi zayıflamam için ama bir faydası olmadı. Kalp krizi riskim sürekli yüksek oranda çıkıyor ve bu uyku sorunum biraz hafiflemiş olsa da devam ettiğinden hiçbir işe giremiyorum.
gss primi yatırıyorum ancak onunla idare ediyorum ama artık elde avuçta ne varsa tükendi ve acil birşeyler yapmam gerekiyor. şükür hareket edebiliyorum ancak uzun mesafeler yürüyemiyorum , koşmak aklıma bile gelmiyor. ayakta durduğumda en fazla 5 dk dayanabiliyorum belimin ağrısı öldürmeye başlıyor.

şimdi uzun uzun yazdım sizlere. tanıdık bir kaç arkadaşa iş için başvurdum ancak onların ellerinden de bir şey gelmiyor. eğer engelli raporu alabilirsem iş bulmam en azından bu bünyeye uygun iş bulmam daha kolay olur dediler. % 40 engelli raporu alabilir miyim? alabilmek için neler yapmam gerekiyor?

yardımcı olursanız sevinirim.

sinansal;

Kusura bakmayın sorunuzu farkedemedik, geç cevap veriyoruz..

Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50 kg/m2üstü olanlar) olanlar % 30 oran alabiliyor..

Uyku abnesi için alınabilecek oran;

Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır:% 35

Şeker için alınabilecek oranlar;

1- Diabetes mellitus;

A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20

B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Rahatsızlıklarınız için alacağınız oranlar balthazard formülü ile hesaplanır.. Uyku abnesi ve Morbid obeziteden alınan oranlar balthazard formülü ile hesaplanınca % 55 yapıyor. Şeker hariç hesaplaması bu şekilde.. Şekerden de % 20 verildiğini farzedersek, rapor oranınız % 64 olur..

Şuan için yapmanız gereken şey bulunduğunuz ilin özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerinden birine başvurmak olmalı..: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Sonucu alınca buraya yazar mısınız?

sayın editör cevabınız için teşekkür ederim. 1-2 hafta içinde rapor için başvurucam. Sonucu buradan bildiririm mutlaka. Teşekkürler.

Şu konudaki örnek dilekçeyi kendinize göre uyarlayarak başvuru yapmayı deneyin, yararlanmak istediğiniz tüm hakların raporunuzda belirtilmesini isteyin başvuru yapınca, sonradan gerekebilecek ibareler için uğraşmak zorunda kalmazsınız en azından: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lik-raporu-almak-icin-dilekce.html#post519208

Gerçi bazı hastaneler kabul etmiyormuş bu dilekçe ile başvuruyu ama siz deneyin yinede..:)

Sayın editör uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. :) raporumu aldım. cerrahpaşa'dan. uyku apne sendromu+ morbid obezite + Tip 2 diabetus mellitus olarak yüzde 62 oranla 1 yıl süreli sağlık raporu aldım. Raporda herhangi bir ibare bulunmuyor. kamuda ya da özelde çalışabilir ya da çalışamaz gibi. Siz 64 hesaplamıştınız ama 62 geldi sorun değil. Size güvenerek başvurdum ben de zaten.Teşekkür ederim bunun için.Şimdi benim asıl amacım kendime göre uygun bir iş bulabilmek. Bu konuda da aklınızda bir yer varsa ve paylaşırsanız sevinirim. üniversite mezunu ingilizce ve bilgisayar bilen biri olarak uygun bir iş bakmaya başladım. Bunların haricinde engelli kartını nasıl alırım? yani toplu taşıma da ve diğer faydalanabileceğim yerlerde göstermem gereken bir kart çıkartmam gerekiyormuş. Onunla ilgili bilgi de verirseniz sevinirim. Sizin bana sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım. Teşekkürler.

Tüm editörlerimize teşekkürler,onların sayesinde bilgi sahibi oluyoruz.

şu haslalıkları ayrı ayrı nekadar rapor verdiğini yazar mısın

Konuyu hortlatmis olacağım ama yazmadan geçmeyeyim. Buradan aldığım yardımla engelli raporumu almıştım 1 yıl süreli. 6 ay sonra özel bir bankada ise başlamıştım. Yine 6 ay sonra raporumu sürekli olarak yeniledim ve 2014 ekpss ye basvurdum. Sınav sonucumla temmuz 2015te kendi mesleğimi yapabilecegim bir devlet kurumuna mühendis olarak atandım . Buraya atanınca özel sektörün insanları 3 kuruşa nasıl sömürdüğünü de görmüş oldum.
Bana buradan yardim eden öncelikle bacibey e ve onun sahsinda sitedeki tüm editör ve yönetici kadrosuna tesekkur ederim. Simdi başka sorunlarım var ve onlar için yine burada araştırma yapıp cevap arayacağım . Tekrar teşekkürler.

slm

sinansal

slm. resul bedir
bilgi verebilirmisiniz
bende 18 yıldır yüksek tansiyon ve ağır osas uyku apnesi ve tip 2 diyabet. vucut kitle endeksi 39,4 var.engelli erken emekli olmak için sürekli rapor yüzde kaç alabilirim

Resul Bedir mrb
Tip2diyabet %20
Hiper tansiyona%10
Uyku apnesine ağır yazmışsınız
bunada enfazla%35 verilir
Kanaatim %40 üzeri bir oran alırsınız
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine baş vurmalısınız.

Üst Alt