Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Morpid obezite ve hipertansiyon ile % kaç oran alırım?

Zengue37

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba uzun süredir takip ediyorum üye olmak yeni nasip oldu dün sağlık kurulu raporu için işlemleri başlattım. Hipertansiyon hastasıyım 2. Yıllık rapor var ilaç kullanıyorum 160 kg morbid obezite var şeker çıkmadı ama sınır da Dahiliye beni endokrinoloji ye sevk etti Mart 13 de oraya gidecem daha sonra heyet sırası bekleyeceğim %37. Gibi bir oran çıkıyor galiba bunu %40 yapma yetkisi var mı heyette yada ne yapmam lazım ekpss için istiyorum masa başı iş bulamıyorum hep ağır işler veriyorlar özelde dayanamıyorum bir akıl yol gösterecek var mı içinizde vergi indirimi ve ötv seçmedim dilekçe de etkisi olur mu şimdiden teşekkür ederim cevaplar için Manisa devlet hastanesinde başlattım işlemleri

başka bir hastalığınız yoksa yapacak bir şey yok.

Hesaplama doğrumu %37 mi yapıyor ve heyetin bunu yuvarlama şansı var mı %40 a

hesap doğru
morbid obeziteden %30
100-30=70
tansiyondan %10
70*10/100=7
30+7=37
heyetin 40 yapma gibi bir yetkisi yok.
ama dahiliye muayenesinde şeker çıkarsa o zaman oran 49,6 olur.

%37 oran aldım uyku apnesi ekletmek istiyorum

Arkadaşlar merhaba morbid obezite ve hipertansiyon dan %37 rapor aldım ama rapor arka kısmı kimlik kartı ve istihdam için evet yazıyor %40 değil mi oran ve ben uyku apnesi oldugunu düşüyorum kendimde nasıl bir yol izlemem lazım ve devlet hastanesinde uyku apnesi testi nasıl oluyor uzun sürüyor mu bu arada pre diyabet var bende oran kısmı %0 doktor oran vermemiş nereye itiraz edeceğim yoksa direk hastaneye mi gideceğim

Herhangi bir devlet hastanesindeki uyku polikliniğine muayene olucaksın.

Doktorun ilk etapta isteyebileceği tetkikler ;
kan tahlili
akciğer filmi
tomografi
nefes testi

Bunların akabinde bir sonuç göremezse psg testi isteyecektir ve bunun için devlet hastanelerinde ortalama 6 aydan önce sıra gelmiyor , bazı yerlerde ortalama 1 senedir. Bu test sonucunda apne bulgularına rastlanırsa titrasyon testi yapılır ve ne tip cihaz kullanıcağınıza , hangi basınçlarda verim alındığına bakılır ve cihaz kararı verilir.

Genel sıralama bu şekildedir ve cihaz alıp kullanmaya kadar 1 yada 1,5 senelik süreç vardır , eğer uyku apnesi sizde var ise.

Özcan.

Teşekkür uzun bir süreç peki rapor a itiraz edip mi gidelim normal muayene için i gidim hangi bölüm bakıyor uyku apnesinr

Mesajımın ilk cümlesinde nereye gideceğin yazıyor. Rapor oranın için birşey diyemem , itirazlık bir durumun varmı onuda bilmiyorum. Uyku apnesi için sonuca ulaşman biraz zaman alıyor ama var ise rapora itiraz etmenede gerek kalmayacaktır.

Bulunduğum ilde öyle bir poliklinik yok nasıl yapacağız randevu almak için baktım yok diyor

Merhaba iyi geceler. Öncelikle geçmiş olsun. Hocam almış olduğunuz bu %37'lik rapor ile araç alımına başvurabiliyor musunuz. Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz

Zengue, başka bir ilde olur
Furkan, ötv indirim için soruyorsan tertibatı ekletebilmen gerek eger%90 olursa tertibata gerek yok

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bulunduğun yerde göğüs hastalıkları yada nöroloji birimlerine gidersen onlarda gerekli işmeleri yapar yada seni yönlendirirler. En kötü ihtimalle , test imkanları yok ise başka ildeki merkeze yönlendirirlir ve alınacak gün zasmanında orada test yaptırarek tedaiye o şekilde devam edilir.

Devlet hastanesi imkanlarında bu olanak yok ise , üniversite hastanelerinde de çözüm arayabilirsin. Buralarda genelde oluyor.

%37 rapor aklım da deli sorular

Arkadaşlar merhaba %37 rapor aldım ama dikkat çeken kimlik kartı evet istisdam edilebilir evet yazıyor %40 değil miydi bu haklardan yararlanmak için

Maalesef %40 şart öyle bir sistem ki %39 alan bile engelli sayılmıyor..

Üst Alt