Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motor kazası geçirdim. Üniversite öğrencisiyim. Tazminat hakkım ne olur?

Kamerdenizzz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Motorsiklet kazası gecırdım ve sağ diz kapagım kırıldı.Kazada sürücü değildim, arkasında yolcuydum.Ameliyat olmam gerekti kısa surede iyileşme için fakat olmadım , 2.5/3 ay kadar yattım ve nihayet iyiyim.Hadise 2019 mayısta oldu ve ertesi ay sigorta şirketiyle tazminat için dava açtık.%10 Hasar raporu cıktı.Butun gerekli evraklar,röntgenler vs sigorta şirketine verildi.28 yasındayım,çalışan değilim unı.öğrencisiyim.
Sizlerden rica etsem takribi bir tahmın yürütebilirsenız sayet ne meblada bir tazminat cıkabilir ? Bunun hesaplanmasında birçok faktörün etki ettiğini duydum.

geçmiş olsun işlemini verdiğin kişiler bu sorularına yanıt vermeleri lazımdı yaklaşık olarak 135 000 civarı bir ödeme alırsın

Teşekkür ederim.
Kendılerıne bunları sordugumda iyi bir mebla cıkacak inşaallah söylendı fakat belli bir miktar söylenmedi.
Tazminat için muhatap oldugumuz sigorta şirketi Halk Sigorta.
3 defa aynı belge ve cd(röntgen vs.) leri istediler verdik.
Bana halk sıgortanın sıkıntılı oldugu, gecıktırmek ıcın oyaladıklarını, Ameliyat tadavısı olmadıgından ötürü rapor yüzdesini düşürmeye uğraştıkları ve bu ay sonuna kadar ödeme olmaz ise dava yoluna gidileceği söylendi.
Dava yoluna gidilirse bu surec ne kadar daha devam eder ?

ilk mesajda kazadan sonraki ay dava açtık demişsiniz, ikinci mesajda da ödeme olmazsa dava açacağız demişsiniz.
kazadan sonraki ay sanırım dava açmadınız şirkete başvurdunuz. bu başvuruda mı %10luk raporu sundunuz şirkete?

kazadan kısa bir süre sonra, ameliyat vs. olmadan %10'luk sakatlık raporu sunmuşsanız, şirketin bu rapora güvenmemesi ve ödeme yapmaktan kaçınması normal.
anladığım kadarıyla "kimseye kaptırmadan vekaleti kapayım ve işlemlere başlayayım" diyen bir aracıyla işe başlamışsınız. kazadan sonra 1 sene kadar bekleyip sonra raporu alıp şirkete sunmuş olsaydınız daha iyi olurdu, şirket sorun çıkarmadan parayı büyük ihtimalle öderdi.

şimdi ödeme yaparlar mı bilmiyorum ama ödeme olmaz ve iş davaya kalırsa, istinaf temyiz vs. 6-7 yıl sürer. tahkime giderseniz de bu süre 4 seneye düşer.
şirketle anlaşmaya çalışın, alabildiğiniz kadarını alıp sonra dava açın. şirketin yönlendireceği hastaneden tekrar rapor almayı kabul ettiğinizi söyleyin ve tekrar rapor alın.
sonra size ödenen paranın eksik olduğunu düşünürseniz kalan kısım için dava açarsınız.

Üst Alt