Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motor kazası sonrası %23 rapor verildi. Tazminat hakkım ne olur?

muhteremkaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkeze merhabalar tüm arkadaşlara..ismim muhterem 11.05.2016 tarihinde motor kazası geçitdim..iki motor çarpıştık..bana çarpan motorun sigortası yok ve sürücüsü ehliyetsiz 17 yaşında..kişide hiç birşey yok hasar bende sol ayak bileği oynamıyo %23 oranında 9 eylül üniversitesi heyet raporum var kalıcı..bu..1.. kaza yaptığım gün iş yerinin siparişine gidiyodum iş kazası olması lazım ken yaklaşık 1 aylık sigortam olmadığını öğrendim yani kaza yaptığımda sigortam yokmuş...evraklarımı tanıdık vasıtasıyla sigortacıya devrettim heyetten bu yana 3 ay geçti hala bekliyorum ayağımdan dolayı ayakta kalamıyorum yani çalışamıyorum...2 çocuğum var ve maddi anlamda sıkıntıdayım ne yapmam gerekiyo bana bir bilgi verirseniz çok sevinirim....isterseniz arayabilirsiniz..hepinize çok teşekkür ederim saygılar....05469112171

ve ayrıca çalıştığım yerde yaklaşık 4 yıldır çalışıyodum ve maaşım çıkmadan önce 2400 tl idi sigortamda asgari ücret üzerinden gösteriliyomuş bana hiç bir şekilde maaş bodrosu imzalatmadılar ayrıca maaşımın yüksek olduğunu gösteren belgem var banka dekontu iş bedeli diye

o dekontları filan aman saklayın, maaşınıza göre sigortanızın olmaması filan da bir ceza sebebidir. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın danışma hattı var -google'a sorabilirsiniz- orayı arayıp bütün durumlaranızı başından sonuna anlatın, her detayı size anlatacaklardır. Ayrıca sigortasız çalıştırdıkları ay için da cezaları oluyor. Kaza yaptığınız tarihteki belirleyici kanıtları filan, elinizde ne varsa saklayın. Ayrıca bir avukata başvurun, avukat ilk gittiğinizde sizden para almaz almak isterse hiç düşünmeden terk edin başka avukata gidin :) Avukata da derdinizi anlatın, o da sizi hukuksal süreçler konuunda gayet detaylı bilgilendirecektir. muhteremkaya kolaylıklar dilerim.

çok ama çok teşekkür ederim zaten gittiğim tüm avukatların gözleri parlıyo yüklü para alırız onlardan diye fakat başta bendede para telep ediyolar dediğiniz gibi tamam saolun diyorum ayrılıyorum...çünkü maddi anlamda çok sıkıntıdayım eşim ve çocuğumu düşüncek olursam zaten para veremem bezi zor alıyorum karta borçlanarak teşekkür ederim saygılar

o zaman da size şunu önerebilirim, açın interneti, internette herşey yazıyo, benzer örneklerle ilgili yaşanmış olaylar, emsal kararlar, hepsi var, ben de bi iş davası için avukata gitmiştim, ama avukata gitmedeen önce internette öyle araştırmışım ki avukattan yeni bişey öğrenmedim :)

ayrıca danışmak çok güzel bir şeydir, çevrenizde illa ki bi tanıdığınızın tanıdığı avukat vardır, sorun, sadece bidanışmak istiyorum falan gibisinden :) ona göre bi yol açılır elbet... kolaylıklar dilerim muhteremkaya

evrakları tanıdık vasıtasıyla sigortacıya devrettim demişsiniz. bunu anlayamadım, vekalet mi verdiniz?

sigorta şirketini arayıp dosyanızın durumunu öğrenin. paraya ihtiyacınızın olduğunu, bir an önce ödeme yapılmayacaksa dava açmak zorunda olduğunuzu, adamlarla kavga etmeden söyleyin.
muhtemelen eksik evrak vardır, onun içinde ödeme gecikmiştir, eksik evrakın ne olduğunu öğrenin ve şirkete gönderin.
şirket size ödeme yaptıktan sonra da ayrıca dava açarak, şirketin eksik ödediği tazminatı talep edin.

iyi geceler evet vekalet verdim fakat yaklaşık 3 aydır param gelicek ve çok ihtiyacım var borç olarak para istedim ona bile karşı çıktılar eksik ödemeyide 1 seneyi bulur diyolar

muhteremkaya

arkadaşım alacağın tazminat kaç yaşında kaza geçirdiğin , aldığın brüt maaş , adli tıp rapor oranı , senin kusur oranına göre hesaplanır hemen nerden çıkardın avukatların gözü parladı kelimesini belki düşük çıkacak tuhaf yani anlamıyorum

muhteremkaya

şirketin ödeme yapması 1 seneyi bulmaz, bu işte bir terslik var.
güvence hesabını arayıp dosyanızın durumunu sorun.
e devlete girip dava açılmış mı öğrenin. ayrıca sigorta tahkim komisyonunu telefonla arayın ve dava açılıp açılmadığını öğrenin.
vekalet verdiğiniz notere gidin ve "ben vekalet verdiğim kişileri azletmek istiyorum deyin." karşı tarafa azilname gönderin.

güvence hesabını tekrar arayıp, eksik belge varsa, istenen belgeleri gönderin.

paranızı aldıktan sonra, ödeme eksik yapıldığı için bir avukatla anlaşıp dava açarsınız.

telefonunuzu böyle her yere yazıp, her önünüze gelenle görüşürseniz, parayı duyunca gözleri parlayan tiplerle muhatap olursunuz.
mahkemelik bir işiniz olduğunda bir avukata gidip onunla anlaşın ve vekaletname verin. sonra sürecin nasıl işleyeceğini, paranızı ne zaman alabileceğinizi en başta konuşup öğrenin.

kapı kapı dolaşıp avukatları gezmeyin, saçma sapan aracılarla da iş yapmayın.

avukatların gözünün açılması demek istemem ben iş yerine dava açıcam ondan dolayı kaza geçirdiğim gün sigortam yokmuş maddi manevi dava açmayı planlıyorum iş kazası olması için İron

çok iyi anladım teşekkür ederim ücretsiz destek

muhteremkaya

sigortalı çalıştığını ispat etmen gerekir . Bunun için avukatınla görüş ayrı bir dava açman gerekebilir işyerin herhangi bir ödeme yaptı mı sana elinde fatura belge varsa bunu mahkemede avukatın delil olarak kullanır.

@iron var ben 9 eylülde yatarken haftalığımı düzenli olarak bankaya yatırıyodu iş bedeli olarak dekontları mevcut elimde

Üst Alt