Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motor kazası sonrası mahkeme süreci ne kadar zamanda sonlarınır?

Gkhn ilgn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2015 ocak ayında motor kazası geçirdim ben çift çizgi ile bölünmüş yolda giderken aniden önüme sol tarafıma döndü bende direk şoför kapısına çarptım çene de üç kırılma oldu platin taktilar sağ diz kapağında yırtılma oldu dikiş atıldı iz var tutanak ta ben yüzde yüz haklıyım ankaradan da rapor geldi adli tıp kurumundan rapor da kazaya hiç bir sebebiyet vermediğim karşı tarafın aslı ve tam kusurlu olgu yazıyor şuan çalışmıyorum sizce hakkım ne NOT:RAPORU HAKİM ISTEDI ILK MAHKEME OLDU VE NE ZAMAN SONUCLANIR

Şu durumda, sen bu kağıtlarınla beraber olaya karışan aracın sigortasından başvuru yaparak tazminat ödemesi alabilirsin.

Geçmiş olsun.
Sonuçlanma konusunda kesin bir kanaat getiremeyiz.
Eğer karşı taraf tekrar bir kusur dağılımı isterse, bilir kişiye gider bilir kişi tayin edilerek ilgili kaza yerinde inceleme başlatılır.
Eğer kazanın oluşumunda, senin de bir suç unsuru teşkil ettiğin görülürse ilk verilen rapor senin haklılık payını değiştireceğinden bir anlamı olmaz.

Geçmiş olsun..

Motor kazasında oluşan çene kırığı için hangi oranda rapor verilir?

Selamın aleyküm arkadaşlar motor kazasında çene kırığı oldu üç tane platin takıldı maluliyet oranı çıkar mı çıkarsa yüzde kaç çıkar şimdiden teşekkür ederim

Yardım

Bilgin için teşekkür ederim şöyle söyleyim sağdan sola doğru alt çene de üç tane platin dişler de kırılma çene de yamukluk var film de belli oluyor film mi nasıl göndereceğim mi bilsem gönderirim

Yardım lütfen

Selamın aleyküm arkadaşlar motor kazasında çene kırığı oldu üç tane platin takıldı maluliyet oranı çıkar mı çıkarsa yüzde kaç çıkar şimdiden teşekkür ederim

Gkhn ilgn

Sayın Gkhn ilgn,

Tazminat haklarında ya da rapor oranlarında tahminlerde bulunmak son derece yanlıştır. Bu konularda varsayımsal mesajlara kulak asmamanızı öneririz. Bunun dışında;

Maddi (daimi iş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; kusurlu aracın trafik sigortacısına, araç sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Bu sorumlulardan hangisine başvuracağınıza kendiniz karar verebilirsiniz. Ne kadar tazminat hakkınız bulunduğunun belirlenebilmesi için, öncelikle tedavinizin sonuçlanıp, kalıcı sakatlık oranınız belirlenmelidir. Bunun için görevli kılınan hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Raporunuz düzenlendikten sonra, belirlenen maluliyet oranı esas alınarak yapılacak aktüer hesap ile hak ettiğiniz maddi tazminat tutarı hesaplanabilecek ve gerekli başvurular yapılabilecektir.

Rapor oranı

Arkadaşlar günaydın çenem de üç platin8 vida var bir yıl önce motor kazasi yaptım az önce oran verdiler yüzde on ve on mayıs heyet günü verdiler demem o ki yüzde10 orana ne çıkar yaşım 30 bekarim çalışmıyorum cevap için simdedin teşekkür ederim...bu arada herşeyde ben haklıyım

On mayısta heyet günü verdiler diyorsun.
%10 rapor verdiler.?
raporun çıktımı anlayamadım.
%10 mu çıktı?
Benimde çenem,damak,ve elmacık kemiği kırık
İlk devlet has.%5 verdi ikinci adli tıptan%16 rapor verdi tabi sigorta şirketi16 lık rapora itiraz etti
hakem hastane istedi oda muane etti %4 rapor verdi bilmiyorum şimdi ne yapacam
Senin için %10 LUK RAPOR ÇOK İYİ SİGORTA ŞİRKETİDE İTİRAZ ETMEZ İNŞALLAH ÖDEME YAPAR

Beni sağlık kurulu rapor bölümüne götürdüler yüzde on verdi sonra bana10 mayısta heyet gününe gel dediler bende tam olarak anlamadım avukata sordum bu geçerli mi evet geçerli dedi benimde anlamadığım doktor yüzde10 veriyor heyet nerden çıkıyor kafam iyi ce karıştı

ilk duruşmadamı heyete gönderildin.Bana araba çarptı ilk mahkeme 5 ay sonra oldu.Ardından eylül ayina attı mahkemem.

Hayır bu 5 mahkemem normalde beni mahkeme adli tipa sevk etti avukatim ise sevk tarihini beklemeden maluliyet oranı çıkar anlamadığım konu hangisi geçerli olacak ve sigorta itiraz edermi

Üst Alt