Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motor tutkusu ve kaza... [O an]

Dilaycetinerr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 21 yaşındayım. Garsonum.. Atv motorları çok seviyorum babamda sever devamlı en iyisini almak için birlikte çabalarız atv ya en büyük tutkumuz dağa çıkıp ormanın içinde gezmekti.
Birgün sabah nişanlımla birlikte arkadaşlarla buluştuk biz nişanlımla arkadaşlarımızın yanına atvyle gittik hep birlikte çay içip işe gitmeyi planladık (hepimiz aynı yerde çalışıyorduk) bir arkadaşım '' gideceğiniz yeri ben bilmiyorum siz önden gidin ben takip edicem'' dedi bizde kabul ettik ve yola çıktık kask takmıyorduk...
cafeye dogru atvyle giderken 4 yolda sag taraftan minibüs hızlı gelip aniden atv nin arka tekerine çarptı ve atv 3 4 sefer döndü ben nişanlımın arkasında oturuyordum ellerimle atv nin arka bölümündeki demirlere tutunuyordum o sırada nişanlıma sarılmak istedim ellerimi bıraktım bıraktığım anda ben havada takla atıp kaldırıma çarptım yerde acıdan resmen kıvrandım.
Nişanlım direk yanıma geldi sarıldı ona hiçbirşey olmamıştı sarılıyodu öpüyodu aglıyordu. Ben ise acıdan inliyordum aglamıyordum gerçekten bağırıyordum inliyordum.. Kafamı kaldırdıgımda birsürü insan başımdaydı her farklı agızdan ya oturtalım yada yatıralım sözü çıkıyordu.. o sırada su istiyorum diye bağırdım su getirdiler ambulans çağırmışlar ama ambulans gelmeyince dahada sinirlenmeye başladım artık tansiyonum düşüyordu içimden bayılmıcam diye söyleniyordum ambulans 15 dakika sonra geldi sedyeyle bindirdiler
hastaneye acile gittik doktor gelip bi iğne yaptı ayrıyettende ayaklarını oynatabiliyomusun diye sordu bilmiyorum dedim oynatmaya basladım allaha şükür olsunki oynatıyordum sol bacagımı tamamen oynatıyordum ama sağ bacagımı oynatamıyordum. hemen film çektiler ve pubis kırığı dediler kalçamın orda bir kemik varmış sanırım o kırılmış ayrıyetten çok az iç kanamam olduğunu söylediler ve hayati tehlikemin olduğunu söylediler
hemen ardından beni yoğun bakımda tahtanın üstünde 5 saat yatırdılar akşam normal hastane odasına götürdüler çok ağrı çekiyordum. Sabah olduğunda doktor gelip tekrar bacaklarımı oynattı gayet güzel oynuyorlardı hafif artık kendimi yukarı doğru yatakta kaldırmaya baslamıştım tuvaletimi yapamıyordum zaten sürgü (ördek) kullanıyordum.
Hastanede böyle böyle 4 günüm geçti doktor cumartesi günü gelip seni pazartesi taburcu edicem kızım dedi pazartesi günü oldu sabah doktor geldi seni yollıcam eve ama kesinlikle 2 ay yürümek yok dedi değneklerle bilemi yürüyemem diye sordum hayır asla dedi o günden sonra taburcu oldum

eve geldim 3 gündür evde yatıyorum ve inanırmısınız şuan resmen oturuyorum günde 1 tane iğnem ve günde 2 tane agrı kesicim var yürüyebilirmiyim bilmiyorum üstünden 7 gün geçti ama kalk derseniz kalkarım öyle bir cesaretim var babam bence kırık değil kırık olsa ağrırdı ve böyle rahat hareketler yapamazdın dedi. Kendisi kırık yaşamıştı çünkü
doktor 1.5 ay sonra beni kontrole çağırıyor. Gülemiyorum öksüremiyorum hapşıramıyorum. Hemen o kırık olan bölgeye baskı yapıyor agrı yapıyor. Şimdi yürüsemmi artık diye düşünüyorum.
Sigara içiyordum sigara bıraktım ama bazen canım istiyor şimdi içsem birşey olurmu acaba diyorum. Gayet ayaklarımı bacaklarımı oynatabiliyorum ve ameliyat olmadım doktor gerek görmedi.

Aranızda böyle birşey yaşayan varmı. Ve şimdi yürüyemezsem ne zaman yürücem kemik kaynamadanda yürüyebilirmiyiz? Bu arada pubis kırığım varmış

Son düzenleme:
Geçmiş olsun! Yaşamakta olduğun süreç zordur. Zaman zaman ağrıların olacaktır. Ancak ayağa kalkıp yürüyebileceğinden kuşkun olmasın.

Tabi ki hayır. Henüz çok erken. İyileşme sürecini aksatırsın.

Öncelikle geçmiş olsun... Yürümek için acele etme bence en 1 ay daha yat kemiğin yanlış kaynaması yürümede bozukluk aksama
ve ileride ani hareketlerde ağrı yapabilir...

geçmiş olsun tekrar yürüyeceğine eminim ama size verilen süreye riayet etmeniz gerekli kaynama düzgün olsun benim sol ayak bilekten kırıldı daha önce tam 3 ay doktor basma dedi kesinlikle basmadım çok güzel kaynadı her ay düzenli kontrole gittim film çekildi kızımın akülü sandalyesi ile zaman zaman dolaştım ve 3 ay sonunda iyileştim 2 ay uzun bir zaman değil sabırlı olmanı isterim size 45 gün sonra kontrol demişse kalkmamanız içindir lütfen sabırlı olun

6 eylülde düğünüm var hani o kadar korkuyorum ki gerçekten rüyalarıma giriyor. Kalkamıcam sanıyorum

Ama oturuyorum hatta balkona gitmek istiyorum mesela temiz hava almak istiyorum yürüyebilirim diye düşünüyorum sonra neyse diyorum

Acele etmesen iyi olur az daha sabır düğünde çekeceğin halayı düşün :)

Rüyalarıma giriyor evet :) inşallah bakalım sabırla beklıyorum sabıırla :)

Üst Alt