Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motorsiklet alırsam 2022 ve evde bakım maaşım kesilir mi?

nedesemki

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
engelli maaşı alan her kimse üzerine bir motorsiklet alınca maaşı veya bakıcıklık maaşı kesiliyor diye bir sölenti var bu konu hakkında bir bilgi almak istiyorum...!!!ne KADAR Gerçeklik Payı Var ÖĞRENEBİLİRMİYİM....

100 cc motor alırsam özürlü maaşım kesilir mi?

S.a 100 cc motor almak istiyorum plaka ruhsat uzerime alirsam engelli maasim kesilirmi.hayirli cumalar

Dedem motor rrsmini burAya koyabilinni
Oda engelli araci tekerli sandalye yerine gecer.
Kesilmez.gelire sayilmaz bile

150 cc motor alırsam 2022 maaşımı etkilermi yada 100 cc motor

acaba motor alırsam maaşımı etkilermi üstüme alıcam cünkü.

Kasaliysa. Olur
Gelir elde ediyor

ben yedi yıldır kullanıyorum 150cc kasalı yani yolcu sepetli şu ana kadar sıkıntı çııkmadı

terlikcidede aynı soruyu sürekli sorduğuna göre verilen cevaplar seni rahatlatmamış. net cevap aradığına göre sen de soracağım soruları cevapla ablası.
1. hanede kaç kişisiniz?
2. hanede toplam aylık gelir ne kadar? (alınan 2022 aylıkları hariç)
3. evde bakım aylığı alıyor musunuz?
4. motoru niçin alacaksın? gelir getirmesi için mi kullanacaksın?
5. motoru kaç liraya alacaksın?
6. kirada mı oturuyorsunuz?

bu soruları cevapla devam ederiz.

Hanede:3
gelir yok
babam ben alıyorduk ben &80 agır özürlü babam &63 idi rapor cıkartcaz babama iptal ettik sosyal yardım öyle demiş neden agır özürlü ibaresi raporu almıyorsunuz diye bizde ona cıkartık raporu
evde bakım bir tek ben alıyorum.
1400.150.cc
kirada oturuyoruz.250.tl

terlikcidede aşağıdaki soruları cevaplamamışsın. onları da cevapla lütfen:

4. motoru niçin alacaksın? gelir getirmesi için mi kullanacaksın?
5. motoru kaç liraya alacaksın?

ya köye gelip gitmeye alıyorum motoru amac yok yani motor 2 el sıfır degil 1600 tl 150 cc

şehirde duruyorum ben dinarda köye 1.5 saat bazen gidip geliyorum bunaltıdan sıkılmaktan

gelir getirdigi icin degil keyif işte köye gelmeye gitmeye

terlikcidede 1600 TL'ye alacakmışsın motoru. 2022 aylığı açısından asla sorun olmaz.

evde bakım aylığında da gelir açısından asla sorun olmaz. ama bakıma muhtaçlık açısından şu sorularımı cevapla.
bakıma muhtaç engelli sensin. engelin nedir?

terlikcidede tamamdır. bu durumda motora binmen de sorun olmaz. yani motor alırsan 2022 aylığı açısından da evde bakım aylığı açısından da sorun olmaz.
ama güvenliğin açısından tek başına motora binip köye vs gidip gezmeye kalkma. yanında bakıcın da olsun. yoksa bakıcın olmadan köye gezmeye gidersen sorun çıkar. bakıcınla birlikte istediğin kadar gez. ama bakıcın olmadan öyle köye vs tek başına gitme. oldu mu ablası?

tamam abla zaten ben denetim selbestlik altından şehir dışına cıkmam yasak şubat ayına kadar ondan sonra selbest

evde bakım aylığı alıyorsun ama. bakıma muhtaç engelli de sensin. bakıcıya sana baktıgı için evde bakım maaşı ödeniyor. e sen de motorla tek başına gezersen bakıma muhtaçlıktan çıktı diye evde bakım aylığını keserler.
evde bakım aylığının kesilmesini istemiyorsan motorla tek başına köye, şehir dışına vs gitme. gideceksen de yanında bakıcın olsun.
evde bakım aylıgının kesilmesini istemezsin di mi ablam? o yüzden motora binip tek başına uzaklara gitmeye falan kalkma. aylıgın kesilir yoksa.

Melek apla ben yedi milyarlık bir motor alicam sehir içinde gezmek için 2022 maaşım kesilir mi?başka hiçbir gelirim yok..evde üç kişi yaşıyoruz.diger iki kişinin geliri yok

Kalem Abla merhaba.Hayırlı Günler.
1-Hanede benden başka kimse yok.2022 maaşı alıyorum.
2-Ev kira değil annemin üzerine.Annemin evinde ikamet olarak bir tek ben varım.
3-Engelim %80.Çalışamaz ibareli Şizoaffektif.Ağır engelli değilim.
4-Motoru sağa sola gitmek için alıcam.
5-Üst limit olarak ne kadar bir motosiklet alsam 2022 maaşımın kesilme ihtimali söz konusu olur abla ?
Şimdiden teşekkürler.Sevgi ve Saygılar.

Üst Alt