Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motorsiklet kazası geçirdim. Durum raporunda derece yazması için ne yapmalıyım?

Nikiforenko

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba 8 temmuzda motorsikletle trafik kazası geçirdim. Belimde omuriliğe yakın yerde kırık oluştu ve amelyat oldum başarılı geçti ve sakat kalmadım allaha hamd olsun. 8 tane titanyum vida yerleştirdiler. Vidalar hala kaynama aşamasında. Omür boyu ağır işlerde çalışamaz raporu aldım heyetten. Karsı taraf kazada 1.dereceden suçlu. Karşı tarafın sigortasına dava acılçak şimdi fakat durum bildirir raporumda derece yer almıyor bunun sebebi nedir? Derece yazması için ne yapmam gerekiyor ?

bu arada yüzde kaç derece alabilirim askerlikten de muaf olursun dedi doktor bey.

önce tedavinin bitmesi gerekli, dava açınca mahkeme seni adli tıp kurumuna gönderecek, oranı orası verecek.

[FONT=Arial Black][/FONT]
emin misiniz ? Sigortacı arkdaşım hastaneden alıncagını söyledi.

o zaman sigortacı arkadaşının dediğine bak )))

hastaneden alman için kazadan sonra 1 yıl geçmesi gerekiyor, 1 yıl geçmeden alınan raporları sigorta şirketleri kabul etmezler

Sigorta şirketlerinin, 1 yıl bekleme kuralı koyarak, mağdurları beklettiği bilinmekle birlikte; bu talebin yasal dayanağı bulunmamaktadır. Gerekli bilgi donanımı ile baskı uygulandığında, sigorta şirketleri yasaya uygun davranarak, tazminat ödemek zorunda kalmaktadırlar.
Oran belirtir kalıcı sakatlık raporu alınabilmesi için, tedavinin tamamen bitmiş olması gerekmektedir. Tedavi bittikten sonra, tam teşekküllü bir devlet hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak kalıcı özürlülük raporu ile sigorta şirketinden tazminat talep edilebilmektedir. Eğer doğrudan dava açmak niyetindeyseniz, Mahkeme zaten sizi hastaneye/adli tıp kurumuna sevk edeceğinden, bu raporu yargılama sırasında da alabilirsiniz.
Diğer yandan; özürlü sağlık kurulu raporlarının nasıl düzenleneceği, özür oranlarının nasıl hesaplanacağı, 28173 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik ve eklerindeki tablolar ile açıklanmaktadır. Bu tablo ve eklerde; her sakatlığın sebep olacağı maluliyet oranları belirtilmektedir. Toplam maluliyet oranı tespitinde ise Balthazard Hesaplama Tablosu kullanılmaktadır.
Dolayısıyla, hekim olmayan bir kişi tarafından muayeneleriniz yapılmadan, maluliyet oranınızın belirlenmesi mümkün değildir.
Sorularınız için derneğimizi arayarak ücretsiz yardım alabilirsiniz.
Sigorta Mağdurları Derneği
0232 489 10 90

Çok Teşekkür ederim Allah razı olsun.

Benim durumumdaki birine yüzde kaç derece veriliyor yüzde 40 alabilir miyim ? (8tane titanyum vida belimde omuriliğe yakın yerdeydi kırık, omur boyu agır işlerde çalışamamam faktörleri ele alınırsa)

L3 VERTEBRA FRAKTÖRÜ +L1-L2 POSTERİOR ENSTRUMANTASYON yazıyor ağır işlerde çalışamaz raporumda. Lamina denilen eleman alınmış mıdır ?

Arkadaşlar askerlikten muaf oldum, fakat %13 derece verdiler,azıma gitti bu derece olayı sonuçta 8 tane vidayla ömür boyu yaşayacağım. Sizce itiraz etsem ne kadar değişir?

Üst Alt