Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motorsiklet kazasi gecirdim. Hangi haklarım var?

axf3rhack

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
S. A. tam bir yil once bir lokantada kurye olarak calisiyordum. Daha ise girelib10 gun olmustu. Siparisten donerken bana araba carpti kusur yüzde 50 ikimizede benim cenem 2 tarafli kirildi beyinde hematom denilen bisey olmus cenemde 15 tane titanyum vida 6 tane plak var buna bagli olarak sol bacagimda 2 el buyuklugunde yara cikti dr sinir sıkismasindan dedi kalici yani henuz bir maluliyet oranim ozur oranim yok psikolojik olarak panik atak tedavisi görüyorum kazada hic eksigim yok ( sigorta muayene kask vs) ne yapmam lazim uardimci olun 1 til oldu calisamiyotum zor durumdayim borclarim iyice birikti.

Ben daha yogun bakimdayken polis gelip sikayetci degilim diye bir kagit imzalatmis. Ben ilk kazanin 4 gunu uyutuldugum icin imza atmam cenem kirik oldugu icin ifade vermem imkansiz. Ayrica is yeri isten cikarmis daha ben hasyanedeyken. Ssk mi kesmişler. 1800 tl maasla ise girmiştim şuan faturalar. Krdi kartlar hep faizde

geçmiş olsun arkadaşım bu durumu en iyi avukat aracılığı ile çözersin sen yoğun bakımda iken imzalanmış olan kağıtta durum karışıyor bir tanıdık avukata sorsan iyi olur

O imzalattihi kayit in hic bur hukmu yok banada imzalattilar kaza dan 20 dakka sonra kafam yerinde dyildi bende dmistim skayetci deyilim diye sonra baktim 20 gin sonra sikayetci oldum ama sen yeterki is kazasi oldugunu ispatlarsan islerin yoluna girer ..

İyi bir avukat numarasi vere bilirim istersen suan benim avukatligimi yapiyo

ceza soruşturmasında şikayetçi olmamanız tazminat alamayacağınız anlamına gelmez.

Geçmiş olsun.

İş kazası

16.01.2014 tarihinde iş kazası geçirdim. 5 ay sonra iş kazası servisine başvurdum. Aylardır bi haber bekliyorum nihayet dün müfettiş aradı bugun gidip ifade verdim. Yüzde 16 İş göremez raporu n var dedi. Benim kafam hem trafik kazası hemde iş kazası. Çenemde iki taraflı kırık 20 tane 13 mm vida 2 tane 8 cm plak var. Maluliyet raporu için heyet kuruluna başvurduğum Marmara Üniversitesi bana maluliyet oranı yok dedi. Özür çıkmadı. bunlara dayanarak sgk nın vermiş olduğu yüzde 16 İş göremez raporu ile arabanın trafik sigortası nı dava edebilirmiyim

axf3rhack

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Tazminat haklarınızı elde etmeniz için, SGK soruşturma dosyasındaki rapor yeterli ve lehinize olmayacaktır.

Tazminat haklarınız için ayrıca bir hukuki süreç işletmeniz gerekmektedir. Genel olarak tazminat haklarınız ise şöyledir:

Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanacak maddi zarardır. Aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne, işverene karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Bu sorumluların tümünden veya bir kısmından tazminat talep etmek konusunda seçim hakkınız bulunmaktadır.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle TEDAVİNİZİN BİTİP, geçici maluliyet süreniz ile kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Maluliyet oranınız belirlendikten sonra, sakatlık tazminatınızın miktarı belirlenebilecektir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

SGK, sizin için ödediği ve ödeyeceği tüm ücretleri, zarar sorumlularından rücu edecek olup; özellikle sigorta poliçesindeki limitlerin dolup, hakkınıza kavuşamama riskini ortadan kaldırmak için, tedaviniz biter bitmez hızla yasal işlemlere başlamanız tavsiye olunur.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine, sürücüsüne, işverene karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

İyi günler dileriz.

Ayhan bey,
öncelikle geçmiş olsun.
Yüzde oluşan kırıklar çabuk iyileştiği ve iş yapmaya engel olarak görülmediği için maluliyet olarak görmeyebiliyorlar ya da tedaviyi orda olduysanız ya da derdinizi tam anlatamamış olabilirsiniz ... Mağlesef öyle bir sistem yaptılar ki insanlar kendi başına hakkını arayamaz oldu.
Benim söylediklerinizden anladığım kadarıyla bu yaşadığınız trafik kazası kaynaklı bir iş kazası
Evet haklısınız trafik kazası yönünden bir ihtimal bakılabilir davanıza

Hocam merhabalar acil cevap verirseniz sevinirim.ben 5 ay önce motosiklet ile kaza yaptım dayim önde ben arkadaydim dayimin ehliyeti yok ama motor sigortası var.trafiğin olmadigi köy yolunda kaza yaptıkyani trafik raporu tutanak falan tutulmadı ambulans aldi bizi motoruda bizimkiler alip götürmüşler benim kaval kemigim kirildi kazada ameliyat oldum ayağımda şuan platin var.bugün tanimadigim bir avukat aradi bu konuda hakkimin olduğunu belirtti şimdiye kadar boyle birşey bilmiyordum çok rica etsem bunu açıklar misiniz

Raporunda trafik kazasına bağlı diye yazmasa tazminat alamazsın

Yüzde 18 iş göremez raporu çıktı. Bu iş göremez raporu ile maluliyet aynı şey mi

Mahsum bey.motor sürücüsünün ehliyeti olmaması alacağınız tazminatın dayiniza rücu olarak geri istenmesi demektir.sigorta dan tazminat alirsiniz fakat dayinizdan geri talep ederler.bunu göz önünde bulundurursaniz ona göre işlem yapın.geçmiş olsun

Peki Hocam Aşağı Yukarı Ne Miktarda Tazminat Alabilirim Acaba?Ben Bateristim Sağ Ayağımı Kullanıyorum E Platin Olan Ayağımda Sağ Ayak. Dolayısıyla beteri falan çalamiyorum 5 aydır.sizce 3 aşağı 5 yukarı ne tazminat alabilirim?Ayrıca Doktor Raporu Falan da Almadım Trafik Tutanağı felan yok motoruda kendimiz kaldırttık ne Yapabiliriz? Tşk ederim

Bnmde basından böyle bır olay gectı 1 yıl önce trafik kazası yaptım sen o aracın sıgortasına başvuru yapıp tazmınat alma Hakkı'n var

Bnm sorum su avukatım ceza mahkemesı bıtsın öyle tazmınat ıcın başvuru yapalım diyor bunun nedenı ne olabilir?

hayır aynı şey değil ayhan iş kazası maluliyet oranın sürekli iş görememzlik aylığı için kazaya bağlı özür kurulu raporu alman gerekir yada sgk dan peşin sermaye değerini hesaplatman gwerekir

Yüzde 22

14.01.2014 tarihinde kaza yaptım
Rapor oranım %22
Kusur oranım %25
Karşı taraf %75
Kaza tarihinde yaşım 33
Evli 2 çocuk var
Maaşım 1650
Raporum hesaplama uzmanına gitmiş bu evraklara göre ne kadar alırım bilgisi olan varmı

geçmiş olsun kader kardeşim bende kaza yaptım yüzde 38 oranım var mahkemem devam ediyor inşallah hakkımızı bu dünyada da alırız..

Kardeşim imzaladığın belgenin hiç bir hukmu yok iyi bir iş kazası avukatı bul tüm hakkını ara (nasılki kötü doktor adamı canından ederse işin ehli olmayan avukatta o doktor hükmünde başıma geldi ondan biliyorum unutma hakim çoğu zaman işçi lehine karar verir isterse yıllar sursun ilerde keske verseydim deme kardeşim ALLAH insana en güzel vekildir

Ramazan1984 tşk edrm ayrıca Allahtan sanada şifa dilerim. Benim bu gün mahkemem vardı gittik bütün evraklarım tam. 8 haziranda ki mahkemede hesaplama uzmanına gitmiş raporum. Ozaman dan beri bu güne kadar uzmana ulaşamamış lar bu gün raporum hesaplanmadan geri döndü hakim tekrar başka uzmana yollayıp mahkeme yi 28. 03.2017 tarihine uzattı.

Şimdi hesap uzmanına ulaşamamış demek ne demek onu anlamadım ona ulaşamadıysa başka uzman mı yoktu kafam durdu 5 6 ay daha uzar. Kazadan dolayı bir kaç yıl çalışamadım sıkıntılar sürekli büyüdü Mart ayında da uzar bu mahkeme :)

Üst Alt