Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Motorumla yaralamalı trafik kazası geçirdim. Haklarım nelerdir?

Kral men

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 45 gün önce bir trafik kazası geçirdim benim motora araç çarptı yaralamalı trafik kazası sol dizimde bir ufak kırık sağ ayak baş parmak kırık birde sol el baş parmak kırık sağ kaburgalar da ezilme mevcut tam olarak 53 günlük raporluyum sol dizimde ki kırık kaynamış ve zamanla iyi olacak deniyor ağrı var tabiki yürürken sağ kaburgalar daki ezilmeden dolayı doktor iki sene ağır ve soğuklar da ağrı hissedersin dedi benim merak ettiğim çalışıyorum belediyede ve karşı taraftan şikayetçi oldum ortalama maaş 2500 trafikten tazminat alabilir miyim hak kaybından dolayı alırsam ne kadar alamazsam ne yapmam lazım teşekkür ederim

Karşı taraf suçlu

Sağ ayak baş parmak kırık sol el baş parmak kırık dizde ve parmakta ağrı var doktor kaynamış dedi

geçmiş olsun öncelikle tedavin bitsin daha sonra sakatlığın kalırsa bunu rapora dökersen tazminat alırsın merakın giderilsin diye bir hesap 35 yaşında varsaydım 100/%5 rapor aldığını varsayalım yüzde 100 haklıysan alacağın rakam 45 bin civarı işlemi sen yada hasarcı yaparsa yüzdelik verirsin 45 iş gününde dosyan sonuçlanır bir avukata verirsen 1 buçuk ile 2 yılda bitirir çıkacak rakam değişmez ama eline gececek rakam değişir yüzdelik +vekalet ücreti+kdv+ mahkeme masraflar+cezaevi harcı

Peki yaşım 42 kati raporları aldım genel adlı muayene raporu savcılık istedi onda bir oran yazarmı açıklamada yazan hayatı fonksiyon Lara etkisi (2-3) orta olarak değerlendirilmiştir diyor heyet raporu almam gerekiyor mu nasıl alınır eğer sakatlık yoksa hak kaybından dolayı birşey alamıyormuyum

savcılık hastane yazışmaları ayrı sağlık kurulundaalacağın rapor ayrıdır heyete girdiğinde alacağın raporun dereceleri geçerli tazminat almanda

Eğer ki heyete girmezsem hak kaybından tazminat alabilir miyim ona göre bir başvuru yapayım

Eğer ki heyete girmezsem hak kaybından tazminat alabilir miyim ona göre bir başvuru yapayım genelde okuduğum paylaşımlarda alırsın deniyor ama bir çelişki olmasın kafamda heyet raporu cokmu önemli varsayalım heyetten 0 çıktı hak kaybından dolayı birşey alamıyorumuyum cevap için teşekkür ederim şimdiden

Trafik kazası

Merhaba ben 45 gün önce bir trafik kazası geçirdim benim motora araç çarptı yaralamalı trafik kazası sol dizimde bir ufak kırık sağ ayak baş parmak kırık birde sol el baş parmak kırık sağ kaburgalar da ezilme mevcut tam olarak 53 günlük raporluyum sol dizimde ki kırık kaynamış ve zamanla iyi olacak deniyor ağrı var tabiki yürürken sağ kaburgalar daki ezilmeden dolayı doktor iki sene ağır ve soğuklar da ağrı hissedersin dedi benim merak ettiğim çalışıyorum belediyede ve karşı taraftan şikayetçi oldum ortalama maaş 2500 trafikten tazminat alabilir miyim hak kaybından dolayı alırsam ne kadar alamazsam ne yapmam lazım teşekkür ederim

Karşı taraf suçlu

Sağ ayak baş parmak kırık sol el baş parmak kırık dizde ve parmakta ağrı var doktor kaynamış dediEğer ki heyete girmezsem hak kaybından tazminat alabilir miyim ona göre bir başvuru yapayım genelde okuduğum paylaşımlarda alırsın deniyor ama bir çelişki olmasın kafamda heyet raporu cokmu önemli varsayalım heyetten 0 çıktı hak kaybından dolayı birşey alamıyorumuyum cevap için teşekkür ederim şimdiden yaşım 42

Öncelikle kazadan 6-7 ay sonra sağlık kurulu raporu alınıp özür oranınız belirlenecek
Ardından karşı aracın sigorta şirketinden tazminat alabilrsiniz . Bunun için sigortaya başvuru eğer tazminat ödemezse dava aşamalarına geçilir
Ayrıca şikayet sonucu çıkacak sonuca göre manevi tazminat davası açabilirsiniz
geçmiş olsun

Çok özür dilerim benim merak ettiğim illaki rapor almak şart mı hak kaybı için bir ödeme olmuyormu hak kaybı derken sonuçta çalışıyorum ve maaştan ortalama 1500 TL zaradayim sonuç olarak yayan SGK parası askerî ücret ve ek gelirler de yok bu konuda bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

Selamün aleyküm hayırlı olsun ramazanlar arkadaşlar sizden ricam ben evraklarımı ayarladım sigorta firmasına gönderdim engelli raporunda yüzde sıfır çıktı ama kırıklara rağmen maaşı çalışalım 50 gün raporlu luydum çalışan bununla ilgili de dosyam red olmuş ne yapmam lazım lütfen yol gösterin benim okuduklarıma göre arkadaşların anlattıklarına göre raporlu 0 da daha iyi çıksa çalıştığımız için hak kaybından dolayı tazminat alabilirsiniz diyordu ama dosyam red olmuş

Üst Alt