Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS Hastalığı İçin Süresiz Rapor alabilir miyim?

gokhancss

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
rapor.jpg

Arkadaşlar selamlar!,
Yukarıdaki raporumu 1 ay kadar önce aldım. Benim kredi kullanımım ve buna bağlı hayat sigortam vardı. İlgili belgelerle başvurduğumda süreklilik rapor ederseniz sigorta teminatı ödenir diye geri dönüş geldi sigorta risk biriminden. Ben sadece MS hastalığı için süresiz rapor alabilir miyim? Çünkü psikiyatri ve ortopedi değişiklik gösterebilen şeyler.

Doktorumla konuşmam söylendi. Ne yapmam gerekir şimdi bu halde?

Son düzenleme:
Ben sizin ne demek istediğinizi anlamadım ama ben de ms hastasıyım 13 yıldır.2 yıl önce ilk defa rapor aldığım da bana pskiyatride teşhis koymuş buda 1 yıl içinde tedavi edilebileceğinden raporum 1 yıl süreli idi. bir yıl sonra tekrar rapor almaya gittiğimde pskiyatri bi teşhis koymadı ve raporum süresiz hayat boyu oldu.

Benim süresiz rapor almam lazım.
Hayat sigortası riziko gerçekleşmesi için MS'den süresiz rapor almam lazım. %77 olan raporumda MS %60, MS'den süresiz rapor almak istesem sadece nörolojiye mi başvurmam gerekir? Yoksa sizin de Ms hastalığınıza süresiz vermişler. Diğerleri forma yazmamam gerekir zannedersem ama süresiz verir mi bilmiyorum. Psikiyatri doktorum hastalığa göre süreli/süresiz ayrımının olduğunu, buna doktorun karar vereceğini söyledi. Siz MS'den süresiz rapor alırken bir işlev kaybınız var mıydı? Geçmiş olsun.

Sağolun ben de raporumu süresiz almak istemiştim ve çok üzülmüştüm 1 yıl süreli verildiğinde.Ama pskiyatri muayene ederken bir iki soru sormuştu ona göre de teşhis koymuş ve tedavi edilebilir bir rahatsızlıkmış o teşhiste o yüzden 1 yıl süreli olmuştu.yeni rapor almaya gittiğimde kendimce karar almıştım pskiyatride akıllı akıllı konuşayım bi teşhis koymasın bana diye düşünmüştüm :)Sağolsun pskiyatri doktoru da bana kendisi hiç bir teşhis koymayayım ben sana süreli olur eğer sorunun varsa daha sonra gel tedavine başlarız dedi ve raporumu süresiz aldım. 1 yıl sonra almaya gittiğimde dilekçe yazdım ve isteklerimi belirttim süresiz, istihdam, sosyal yardım, çalışma alanlarının belirtilmesini dilekçem de bildirdim.ilk raporum % 83 tü. Şimdiki süresiz raporum ise % 77 oldu. Zaten rapor alırken sadece nöroloji olmuyo mecburen nöroloji,fizik tedavi, ortopedi, göz, kulak burun boğaz, aklımdakiler bunlar 7 tane bölüm oluyodu galiba sizin istediğiniz belirtilmeyen bi bölüm varsa onu da istiyosunuz hepsinin verdiği derece özellikle nöroloji sizin derecenizi belirleyecek.MS hastalığı süresiz tedavisi de olmayan bir rahatsızlık olduğu için raporunuz süresiz olur. benim raporun süreli olmasina şaşıran çok doktor olmuştu senin raporun süresiz olmalıydı demişlerdi. Biraz uzattım ama Allah yardımcınız olsun ve geçmiş olsun

Çok sağolun, deneyimleriniz bana ışık tuttu. Zaten psikiyatriyi ben söylersem yazarlar, ben söylemezsem, fark bile edilmez. Ama ortopedi için aynı şey geçerli değil. Baston kullanıyorum. Eğer ben ortopediye de gitsem ama süresiz raporumu almak istiyorum desem ne derler acaba? Bunları yok sayamayız mı derler, yoksa sadece süresiz olanı verirler mi bana acaba?

,
benim işlev kaybım çok oldu aslında

Son düzenleme:
ama ms nedeni ile mi kullanıyordunuz bastonu acaba? Ben AVN için kullanıyorum.

Benim de ms den yana şikayetlerim var. Mesela bana nöroloji 60 + 25 verdi sadece. Sonra onun 25 ini almadılar. Yürüyüş AVN olduğu için. Ama safi MS'e %50 verdi sanırsam. Bakalım yarın hastaneyi arayıp en doğru bilgiyi oradan alırım. Buraya da yazarım. İlginiz için teşekkürler.

İnşallah istediğiniz gibi sonuçlanır tekrar geçmiş olsun

Üst Alt