Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastalığım var. Ehliyetimi yenilemek istiyorum. Nereden başlamalıyım?

orginal

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
1994 senesinde ehliyet sahibi olmuştum. O dönemden beri ilk kez mecburiyetten ehliyet yenilemem gerekiyor. Ancak, MS hastası olduğumdan bu sürecin nasıl ilerletmem gerektiğini bilmiyorum. (%48 engelli raporum mevcut) Ben sadece ehliyetimi yenilemek istiyorum ÖTV muafiyeti alamayacağımı biliyorum.

İlk ehliyeti aldığım yıllarda da hastalığım mevcuttu. ancak 3 ay evvel işlemleri başlatmak için Aile hekimine gittim, bana 4 doktordan heyet raporu olması gerektiğini söyledi. 3 Ay evvelde salgının başı olduğundan bu süreci başlatmak istemedim.

Mevcut ehliyetin süresi yıl sonunda dolacak. Ben bu yenileme sürecini en kolay nasıl halledebilirim.

Bilgisi olanlar benimle bilgi ve deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Saygılar,

orginal
Ehliyet yenileme süresi 2 yıl daha uzatıldı.
Yenileme için rahatsızlığınız olan branş uzmanlarına muayene olmak zorundasınız, bunun başka yolu yok.

Bilgi için teşekkür ederim.
Yenileme süresi Bu yıl sonuna kadar değil mi artık :)
2022 yılına kadar mevcut ehliyetimi kullanabiliyorsam, ne mutlu bana :)

bu arada ben özel bir hastaneden ehliyet başvurusu yapmayı planlıyorum, ücretli olacak biliyorum ama devlet hastanesinden heyet ve kurul raporu bekleyerek zaman geçirmek istemiyorum,

bu şekilde daha rahat yenilemem mümkün mü?

Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim.

saygılar,

orginal
Evet mevcut ehliyetinizi 31 Aralık 2022 tarihine kadar kullanabilirsiniz. Bu yıl sonu için olan süre İçişleri Bakanlığı tarafından 2 yıl uzatıldı.
Özel hastanedrn almak tabi ki daha zahmetsiz olacaktır. Ücretli olmasına gelince, devlet hastanelerinde de ücretli zaten. Ehliyet raporları sosyal güvence kapsamında değil. Tabi fiyat farkı olabilir o ayrı.

Üst Alt