Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS Hastası eşim için evde bakım aylığı alabilir miyiz? Bakıcısı ben olabilir miyim?

onderlik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim eşimin % 68 multipl skleroz (ms) raporu var bakıcı aylığı alabiliyormuyuz ve bakıcı aylığını kimler alabiliyor yani kocası olarak ben alabiliyormuyum ?

Tabi ki siz eşinizin bakıcısı olarak başvurabilirsiniz.

1. eğer eşinizin raporunda "ağır özürlü" kısmı "evet" olarak işaretli ise
2. hanede kişi başına düşen aylık gelir 510,45 liranın altındaysa
3. eşiniz bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunursa

Bakım Hizmetleri değerlendirme heyeti olumlu kanaat bildirdiği takdirde evde bakım aylığı baglanır.

çalışıyor musunuz?

Evet çalışıyorum ve eşimin raporu ağır kısmında evet yazıyor ve maaş bordrom 1.400 tl

maaşınız net tutar uzerinden değil mi? Evde kaç kisisiniz ve eşinize başka bakacak kimse var mı evde ya da yakında?
evde başka kişiler de varsa gelirleri var mı? Başka gelir var mı yani?

Evet net tutar üzerinden.evde 3 kişi yaşıyoruz ben eşim ve kardeşim ama kardeşimin ikamet adresi burada değil memlekette. Benden başka kimsenin geliri yok ailede

sen çalışıyosun zaten eşine bakıcı olamazsın,bakıcı olan başka bir iş yapmıyacak sadece hastaya bakacak

Ama sigortaya ihtiyacımız var.Cunku esim 3 ayda bir ilaç alıyor ve ilacın kutusu 6.000 tl ve sigirta karşılıyor

kardeşinizin ikameti sizde değilse (gelire dahil edilmesi için ikametgahının sizde olması gerekir) gelir açısından uygun bulunmazsınız. kişi başına düşen aylık gelir olan 510,45 lirayı aşarsınız çünkü. gelir sorununuzu aşmak işin kardeşinizin ikametgahını evinize aldırın oyle başvurun. kardeşiniz bekarsa tabi. evli ise gelire dahil edilmez.
2 kişiyken sınırı aştıgınız için bakmakla yukumlu bireylerden birinin ikametgahını hanenize almak durumundasınız. http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

2. bir sorun da çalışıyor olmanız. eşinize sizden başka bakacak kimse yoksa eğer, siz de 7 gün 24 saat eşinizin bakım hizmetini aksatmayacagınız yönünde heyeti ikna ederseniz yani heyet bu şartlarda bakım hizmeti verebileceğinize ikna olursa bakıcılıgınızı onaylar ve aylık baglanır aksi takdirde mümkün değil.
bu durumda başka bakıcı onerebilir. eğer kardeşiniz 18 yaşını tamamlamışsa o bakabilir mi? eger o da bakamayacak durumdaysa siz başka kimsenin olmadıgını ve çalışırken eşinizin 7 gün 24 saat bakımını aksatmayacagı yonunde taahhüt verirsiniz. heyet de olumlu kanat bildirse baglanır.

bir sorun da şu: eşiniz bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun mu? bu konuda heyet olumlu kanaat bildirmesi gerekir. aksi takdirde baglanmaz.
Şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

NOT kısmında yazılanları dikkatle okuyunuz. heyet bu genelge hükümlerine gore degerlendirecek eşinizi ve buna gore bakıma muhtaç olup olmadıgı konusunda kanaat bildirecek. o yüzden fikir edinme açısından siz de inceleyiniz.
A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam bagımlı, en az ikisinde kısmen bagımlı olursa bakıma muhtaç sayılacak.

Peki bakım parası aylıkmı veriliyor ve ne kadar veriliyor bilginiz varmı ?

Hangi yolu izlediniz yardımcı olurmusunuz rica etsem

önderlik yukarıda uzun uzun anlattım ama kısaca anlatayım bunda. kardeşinizin ikametgahı sizde değil. bu durumda 2 kişiye düşen aylık gelir 510,45 lirayı aşacagından başvursanız da aylık baglanmaz. oncelikle kardeşinizin ikametgahını evinize aldırın ve sonra da gidin aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvurunuzu yapın:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Eger kardeşiniz eşinize bakacak durumdaysa oncelikle kardeşiniz bakıcı olsun. ama o bakacak durumda değilse ve başka bakacak kimse yoksa ve siz 7 gün 24 saatlik bakım hizmetini aksatmayacagınız yonunde heyeti ikna ederseniz bakcıı olarak degerlendirilirsiniz.

o yuzden oncelikle kardeşinizin ikametgahını eve aldırın sonra da gidin il müdürlüğüne onlarla istişare ederek başvurunuzu yapın. onlar yardımcı olurlar size.

Üst Alt