Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. 2006 sigorta girişim, 2300 primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

murat--

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim cevabını almadığım bir sorum var yardımcı olup bilgi verir misiniz

ben ms hastasıyım 19.12.2006 ssk başlangıcım hastalığımın ortaya çıkışı 2007 sonu sigortalı olduğum tarihte hasta değildim c ağır özürlü raporum var sürekli vergi indirimimde var 18 ay askerlik borçlanması yapıp emekli olabilir miyim
2300 prim günüm var

birde ben öldükten sonra maaş eşime kalırmı cevabınız için şimdiden teşekkürler

eğer ağır engelli iseniz ve rapor oranınızda % 60 ve üzerinde ise sigorta giriş tarihine bakılmaz 1800 gün şartı var askerliği borçlanmanıza da gerek yok emekli olurda vefat ederseniz tabikide eşinize maaşınız kalır bir an önce müracat edin derim ben ayrıca sigorta başlangıcından önce malül olmamanız gerekli gereken şartları karşılıyorsunuz başvuru yapın

bende ms hastalığından malülen emekliliğe müracaat ettim maluliyetim onaylandı 3 sefer heyete sevk ettiler eğer msden dolayı vücudunuzda hasar yürüme zorluğu bozukluğu falan varsa olursun

teşekkürler ama yıl şartı aranmaması için başkasının bakımına muhtaç olmak gerekmiyormu

evet,sürekli başkasının bakımına muhtaç derecede engelli kişilerin malulen emeklilik için 10 yıl şartı aranmaz sadece 1800 gün aranır.

Evet, başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise, 10 yıl şartı aranmaz, 1800 prim tamamlandığında -kişi maluliyet cetveli'ne göre de malul sayılacak durumda ise- malulen emeklilik başvurusunda bulunabilir

Merhaba cevabınız için teşekkürler benim öğrenmek istediğim başkasının bakımına muhtaç değilim 2200 günüm var 2006 sigorta girişi 2009* hastalık raporu bu şartlarda 10 yılım dolduğunda emekli olurmuyum emekli maaşı tahmini ne kadar olur 80 bin lira ssk primi ödenmiş teşekkürler

Teşekkürler allah şifa versin evet denge kaybı var artı fazla yürüyemiyorum koşamıyorum koşmayı beceremiyorum

Eğer 10 yılın sonunda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak iş gücü kaybınızın olduğu sgk sevki ile gideceğiniz hastanenin vereeceği raporda belirtilirse, evet, tabii ki malulen emekli olabilirsiniz.

Ne kadar maaş alacağınızı bilemiyorum. O kadar değişiyor ki! 450 tl alan da var 1000 tl alan da. Ama sizinkisi bence bugünün parasıyla 750 tl olur ya da olmaz.

emeklilik

selam arkadaşlar 1981 doğumluyum 2000 yılında askerlik yaptım 16.12.2006 ssk girişim2200prim günüm 2009 hastalık raporum c sürekli askerliği borçlansam emekli olabilirmiyim acil cevaplarınızı bekliyorum net bir cevap bulamadım şimdiden teşekkürler

Murat;
Erken emekli olmak istiyor iseniz çalıştığınız iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz.
Rapor oranınızı göremiyorum 40-59 arasında bir oran ise bu rapor ile 3. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz.
16/12/2006+20 : 17/12/2026 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.
Askerlik borçlanması yapar iseniz,
17/12/2026-18 ay: 17/04/2025 tarihinde emekli olursunuz.
Her iki şekilde de prim ödemenizi 4400 güne tamamlamak zorundasınız emeklilik tarihine kadar prim gün süreniz eksik olur ise erken emekli olmazsınız.

ilker bey vergi indirimim var raporum %63 10 yıl 1800 gündden olamazmıyım

sgk'ya maluliyet tespiti yaptırmanız gerekiyor, reddederlerse itiraz edersiniz.
Vergi indiriminizin olmasının önemi yok malulen emeklilik için, sgk'nın sevki ile alacağınız rapor sonucunda maluliyet derecesinde olması gerekiyor rahatsızlığınızın.

Üst Alt