Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. % 40 oran alabilir miyim?

meralmiz

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
mrb ben2008 den beri MS hastasıyım ve sürekli iğne kullanmak zorundayım ilaç kullanım raporum var raporda desteksiz 100 metre yürüyor yazıyor ve askerden de muaf edildim % 40 oranında rapor alabilirmiyim..

Multiple Skleroz (MS) için fonksiyon kaybı dikkate alınarak parezi derecesine görepuanlama yapılır.. Sizinle benzer durumda olanların paylaştığı bilgilerden bir fikir edinebilirsiniz, ama kesinkes x oran alırsınız diyemez hiç kimse.. Hastalığınızın sizde yarattığı etkilere bağlı yüzde kaç oran verileceği..

Benzer konular:

1: http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/100511-ms-icin-yuzde-kac-oran-alabilirim.html

2: http://www.engelliler.biz/forum/sag...r-yeni-yonetmelige-gore-yuzde-kac-alirim.html

% 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz yararlanabileceğiniz haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

merhaba , ben 15 senedir ms hastasıyım, 2003 te ilk engelli raporum %55 ti, daha sonra 2011 de vergi ind. için aldığım oran %63 , 2012 de vergi ind.için aldığım oran %72 , 2013 içinde rapor sonucumu bekliyorum...
yani demek istediğim ms ve msin yarattığı tahribatlar raporun derecesini etkiliyor pek tabii....artış ve azalma olabiliyor....
bende ms ten dolayı kronik güc kaybı, yavaş yürüme vs türlü sorunlarım ve bunların yanında sol gözde görme kaybı (optik nörit) ve ayrıca psikaytr derecelerimin toplamı (baltazar formulune göre hesaplama) hesaplanıyor....
siz de size özel rahatsızlıklarınız ve engellerinize göre oran alırsınız...umarım yard.olmusumdur...

teşklr selçuk bey ms hastalığı war 3 ayda bir atak geçiriyorum ve bazen çift görme,yürüyememe,denge kaybı güç kayıplarım oluyo resmen felçli hasta gibbi oluyorum ama 5-7 serum alınca normale dönüyorum 3 ay kadar daha sonra yne aynı sorunlar betaferon ignesi kullanıyorum 2009 dan beri ilaç raporumda da desteksiz 100 mtre yürüyebiliyor yazıo en son hastaneden 2 hafta önce çıktım bu şartlar altında da doktor dosyalarımı inceleyip % 40 werir mi

Anlattığınıza göre durumunuz en az % 49
alır.muayene bulgularınıza görede bu oran artabilir

meralmiz rumuzlu arkadaşım ;
bencede rapor alırsınız ama tedavinizi nerde oluyorsunuz bende 7 yıl iğne kullandım şimdi tysabri isimli serum şeklinde bi tedavi oluyorum 2000 yılından bu yana ms hastasıyım biraz bu doktorlarına da bağlı onlar nerelerden nası derece vereceğini daha iyii biliyor hiç vakit kaybetme özürlü kontenjanından işe girebilmek için rapor almak istiyorum de onlar yönlendirirler seni zaten bide ms' in ne durumda buda önemli tabi biraz kendinden bahsetsene ilk raporum %40 tı sonra yenilettim 61 oldu ankarada onayladı 61 ile onaylandı allah yolunu açık etsin ben şimdi milli eğitimde çalışıyorum 2014 tede sınava girersin oldu bitti işte

hatice hanım bana 3 yıl öncece rapora başwurup özürlü kadrosundan sınava girmem söylendi ama ben atak geçirrmediğim dönemlerde normal insanlar gibi her işimi kendim halledebiliyorum o yüzden bana % 40 wermezler dye başwurmadım şimdi üniv işletme muzunuyum baktım atanamıorum bu yola başwurmak istedim daha 2 hafta önce hastanede yattım atak geçirdim ve sağ ayağımı kaldıramıodum sürüyerek yürüdüm 10 gün pulse serum tedavisi aldım ve şimdi idare ederim %40 ı alabilirmiyim aceba teşk...

MS im e gelince her 3 ayda bir atak geçiriorum ve pulse serum tedavisi alıp iyileşiyorum atak zamanında çift görme,yürüyememe,konuşma bozuklukları,dengesizlik ve güç kayıplarım oluyo...

MS im e gelince her 3 ayda bir atak geçiriorum ve pulse serum tedavisi alıp iyileşiyorum atak zamanında çift görme,yürüyememe,konuşma bozuklukları,dengesizlik ve güç kayıplarım oluyo...

Meral , bece de %40 ın üstünde bir oran alırsın... nöroloji ,göz ve (eğer istersen) psikaytr bölümlerine muayene olman gerek rapor çıkaracaksan...yaşadığın tüm olumsuzlukları belirt ve eski tetkiklerinin bir kopyası da mutlaka yanında olsun ....hangi hastanede dr. un ?

selçuk bey fakültede var devlet hastanesinde de doktorum var hatta fakültenn nöroloji de bni herkes tanır malum sık sık atak geçirip gittiğim için 2 hafta öncede devlet hastanesinde 10 gün yattım yne atak geldi ve ben sag ayağımı kaldıramıodum sürüyodum dengemi sağlıyamıodum şimdi tam olmasada düzeldim yürüyorum o yüzden 40 vermezler diye korkuyorum verirler mi

öncelikle devlet hast. olması gerekiyor ... biryerde çalışıyorsanız işyerinden kağıt alıp defterdarlık vasıtas ı ile istediğiniz hast.sevk olursunuz ve rapor çıkarma sürecini yaşarsınız, %40 ın üstünde aldığınızda erken emeklilik şansınız da olmuş olur... tedavi gördüğünüz ya da sizin doktorunuzun bulunduğu devlet hast de ms inizi bildiklerinden sağlık kurulunda bunu göz önünde bulundururlar diye düşünüyorum,ama en önce dr unuzla isterseniz bu konuyu konuşun , (ayrıca sağlık kuruluna giriyor mu mesela dr.unuz ?)

selçuk abi herhangi b,i yerde çalışmıyorum ama 2 hafta önce devlet hastanesinde yatarken durrumu doktoruma açıkladım doktrumda %40 alabileceğimi söledi heyette değil doktorum ama devlet hastanesinden tanıdığım dr. var nörolojide hastalıoğımı bilen onları da söleceğim kuruldaki dr.a sağlık kuruluna başwurdum 18 inde kurula gdecem vergi indirimi ve ötv muafiyeti için dedim doğru yolda mıyım selçuk abi

vergi indirimi için başvurmamalıydın özürlü kontenjanından işe girmek istiyorum diyecektin onlarda iş kur üzerinden yönlendireceklerdi vergi indirimi için alacağın raporla işe giremezsin ben çok araştırıp öyle yaptım doktoruna işe girmek için olduğunu söyle öyle çıkarsınlar yanlış başlamışsın canım görüşelim msn den bi ara yine benim her gün hafta içi mailim açık oluyo haberin olsun canım anlatırım yine sana detayları

hatice hn,doğru söylüyor , o yüzden sormustum sıze biryerde çalışıyormusunuz diye
eğer çalışıyor olsaydınız vergi ind için rapor çıkarabilir ve zaman+prım doldurdugunuzda erken emeklilik hakkına kavusurdunuz..ama şimdi işe girmek için rapor çıkarmalısınız.....

MS hastasıyım. Özürlü kadrosundan işe girmek için yeterli oranda rapor alabilir miyim

mrb ben 2008 den beri MS hastasıyım özürlü kadrosundan işe girmek için rapora müraacat edecem sürekli betaferon iğnesi kullanıyorum senede 4-5 kez atak geçiriyorum ve güç kaybı,denge bozukluğu,konuşma bozukluğu oluyor %40 rapor alabilir miyim?

bunu sanırım konustuk diye hatırlıyorum ,yoksa yanılıyormuyum ?

doğru selçuk bey de ben korkuyorum ki bana % 40 oran vermezler dye abi bana biraz moral wer bu konuda siz de MS siniz kader arkadaşıyız sonuçta..

meral , sana tabi ki de moral verebilirim , yalnız bu rapor olaylarında mantıklı düşünmek gerekiyor ki ,devlet te bu şekilde işliyor malesef, senin ne kadar kötü olduğunu (ms liler için bu çok yaygındır ) anlayamazlar tabi ki...
şimdi dediğim gibi sen tanıdık dr. unun olduğu devlet hastanesinden rapor çıkarmalısın (rapor amacı da : işe girmek için olmalı ) nöroloji dr. ve heyet (eğer başka bir rahatsızlıgın yoksa) tüm olumsuz durumunu anlatırsan %40 alırsın gibime geliyor....bende son atağımda sol göz optik nörit geçirdiği için ayrıca oranıma bu da ekleniyor, bunun yanında psiyatr bölümüne de giriyorum kurul öncesi , anlayağın bu 3 bölüm ( nöroloji+göz+psikayt) neticesinde son 3 sene (içinde psikayt oldugundan düzelme görülebilir diye hep 1 sene kont. muayanesi koyuyorlar) %63 - %72 - ve 2013 daha geçen hafta %69 aldım.....bunları göz önünde bulundur istersen ....sana tavsiyem en azından ben de öyle , tüm yaşadığın olumsuzlukları yaz ,unutmayasın diye git dr. la konus öncesinde istersen sana bağlı...ama dediğim gibi tüm eski tetkiklerin mr ..vs le %40 üstü alırsın bence ...ha bir de şöyle birşey var sanırım (bende öyle olmuştu) ilk raporumu yani işe girmek için alacağım engelli raporum verilen yüzdeler çok kolay olmuştu (sene 2005 ) ama vergi ind. için alınan raporlarda daha zorluk çıkarıyor devlet..böyle de birşey var , o yüzden moralli ol, ama tüm ms ini ve olumsuzluklarını vurgula , belgele...olur mu?

slm arkadaslar sağlık kurulundaki tüm dr. ları gezdim heyete çıkcam

mrb arkadaslar cuma günü tüm odaları gezdi ptesi heyete gircem orada nasıl oluyo yne muayene mi oluyoz tekrardan yoksa nasıl bilen anlatabilir mi bi zahmet

tekrar muayene olmaz.sağlık raporlarında yazılı kararlar onaylanır.

turkuaz06 rumuzlu arkadasım heyetin yazılı oranları onaylaması için bana extra bişey yaptıracaklar mı muayene türü?

Üst Alt