Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım ama malulen emeklilik başvurum reddediliyor!?

ozlem1978

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ben Özlem, MS hastasıyım ve %64 oranında engel raporum var. Evliyim ve 8 yaşında bir oğlum var.

Yürümeyle ilgili, el ve ayaklarda hissiyat zayıflığı, konuşma güçlüğü çekiyorum. özel sektörde ms hastalarına adeta vebalı muamelesi yaptıkları için ben de malulen emekli olmak için 2016 yılında başvuruda bulundum. SGK beni hastaneye sevk ettiğinde engel durumu %64,7 çıktı ve sgk'dan olumsuz yazısı geldi. İtiraz ettik sonra ara karar verdiler beni tekrar hastaneye gönderdiler ve sadece nörolojik engel yüzdesi %60'dan %67 oldu. ve sonuç olarak malulen engelli olamadım.

Sgk'daki arkadaşlar beni 3600 gün primini doldur öğle emekli olursun şeklinde yönlendirdiler. Şu an sigortalı olarak çalışıyorum.
Sgk'daki görüştüklerim mahkeme yoluna başvurursan kaybedersin ve mahkeme masraflarını sana ödetirler şeklinde söyledi.
Bu durumla ilgili olarak Bimer'e yazıyorsunuz, Cimer'e yazıyorsunuz, yazınızı kuruma yönlendiriyorlar ve sgk'da yaptığı işin izahatını yapıyor ve %99 sizi haksız çıkartıyorlar. (Bir çok konuda karşılaştığım bir durum- Sadece malulen emeklilikde değil.) kurumlar adeta birbirlerini kollar, birbirlerinin hatalarını temizler nitelikte cevap veriyorlar.

Netice itibariyle engelliyseniz hüsranla karşılaşmak sizleri şaşırtmasın.

Devlete küslük olmaz. Küs değilim fakat birçok kuruma asla ve kata güvenmiyorum.

Velhasıl malulen emeklilik hayallerimiz suya düştü.
Allah Yardımcımız Olsun.

malulen emklilik şartları hastalığınızın sigorta tarihinden sonra çıkmış olması gerekli
10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 prim günü
birde hastalığınızın maluliyet cetvelinde bulunması gerekli
10 yıl sigortalılık süresi bakıma muhtaçlarda aranmaz

@ozlem1978,

Özlem hanım malulen emekli olmak için bazı şartlar vardır bu şartları yerine getiriyor iseniz Malulen emekli olabilirsiniz. Malulen emeklilik için 10 yıl hizmet 1800 gün prim gün sayısı ve %60 ve üzerinde raporunuzun olması gerekli..

İlk ssk girişiniz ? toplam ssk günleriniz.?

Rahatsızlığım maluliyet cetvelinde bulunmaktadır. 1800 gün prim günü tutmaktadır.(1816) işe giriş tarihi vs tüm şartlar tutmaktadır.

10 sene sigortalılık da tutuyorsa siz haklısınız

10 Senelik sigortalılıkta tutuyor. Tutmayan şey şu, Yüksek Yüksek Sağlık Kurulunun %64 olan engel oranının her hastaneye sevk etmesinde artan orana rağmen malulen emekli etmemesi. Diyor ki gelen yazıda " ...... itirazınız incelenmiş olup malul sayılamayacağınıza karar verilmiştir." diyor. Bunu araştırdığımda en son hastane sevkinde (%67 nöroloji+%3 göz) %71 olan engel oranının yüksek sağlık kurulunda düşürülmesi.

bunun hesaplaması farklı eğer %60 engelli değilseniz alamazsınız

ozlem1978

Siz sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvurdunuz ve siz hastaneye sevk ettiler. Doğru mudur? Eğer öyle ise, raporda oran bulunmamalıydı. Eğer oran varsa sgk şeklen mi red kararı veriyor?

Maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde rahatsızlığınız olduğundan emin misiniz?

Sgk'nın bize gönderdiği yazıda muliliyet oranının kendi hesaplamalarına göre yeterli olmadığını söylüyorlar.

ozlem1978

Hastanenin verdiği raporda oran varsa, sgk seklen reddeder. Malulen emeklilik raporlarında oran olmamalı. Böyle bir durumla mı karşılaştınız acaba diyorum...

Üst Alt