Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MS hastasıyım. Ehliyet ve araç alımı için rapor almak istiyorum..?
ben ağustosta bir yıl dolduğu için yeni raporumu alıcam. bu rapordada h sınıfı ehliyet ötv indirimi çalışabilir yani bütün özürlü haklarından yaralanmak için raporda belirtilmesini istesem yaparlarmı.birde ben otomatik araba kullanabilir mi yoksa özel tertibatlı araç kullanabilir mi yani ben otomatik kullanabilirmiyim. bunların hepside raporda belirtilirmi.karışık oldu biraz ama yardımcı olursanız sevinirim.
raamis rapor alırken söylersin h sınıfı ehliyet alabilir bide tertibatlı araç kullanabilir ibaresininde bulunmasını istersin...sadece h sınıfı ehliyetle trafiğe çıkılmaz diye biliyorum...
nasıl yani h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç ikisidemi olması gerekir.otomatik araç kullanabilirmiyim sadece özel tertibatlımı kullanabilirim.ikiside aynı anlamamı geliyo onuda bilmiyorumda.yani ben bütün özürlü haklarından yaralanabilirim diye rapora ekletebilirmiyim
raamis çok geçmiş olsun bende 20 yıldır emes hastasıyım şükür idare ediyorum ben de senin gibi araç almak istedim ama yüzde 42 lik raporum olmasına rağmen dr sana olmaz dedi ve alamadım umarım sen alırsın
ms olduğu içinmi alamadınız rapor oranın dan dolayımı.benim rapor %83.eğerki ms lilere vermiyolarsa benimki hayal etmiştim hayal olarak kalır heralde ozaman.ama üzülürüm.
birde raporu zaten devlet hastanesinden alıyorum.son bi umut ben ehliyet alamazmıyım araba alamazsamda başkası benim arabamı kullanabilirmi yani ötv den yararlanabilirmiyim.
yok ramiss sen umtsuzluğa kapılma senin oranın daha yüksekmiş sana verirler sanırımsen hastaneye gidince doktoruna durumu izah et h sınıfı ehliyet almak istiyorum diye
ben hala yürüyebiliyorum belki ondan vermedi ve benim sağ tarafta olduğu için otomatik vitesede uygun gelmiyo sen şansını dene bence alırsın özeltertibatlı veya otomatik vitese uyuyosa o daha iyi h sınıfı ehliyet için başvurunu yap birde benim bildiğim hepsi tek raporda olmuyo hepsine ayrı ayrı rapor alacaksın çalışıyosan vergi indiriminden erken emeklilik için ayrı h sınıfı ehliyet için ayrı diye biliyorum senin şu an durumun nedir ilaç kullanıyomusun ataklar hangi taraftan oluyor
20 yıldır hastaymışsınız allah yardımcınız olsun durumunuz iyidir inşallah.ben bu yaz tekerlekli sandalyedeydim baya süründüm arka arkaya ataklar geçirdim şimdi biraz toparladım baston falan ayağa kalkıyorum
indirimli araba almak için önce ehliyet almanız veya varsa ehliyetiniz onu h sınıfına çevirmek gerekiyor benim bildiğim tabi sen yine araştır 90 ın üstünde olursa raporun o zaman aileden bi yakınında kullanabiliyo aracı sende bayağı eski emesli imişsin benim gibi tekrar çok geçmiş olsun
betaferon kullanıyorum bi sıra tysabri ye başlayacaktım sonra vazgeçtim.ataklarım çok sık oluyo.çok şikayetim var benim şimdi ayaktayım baston yanımda biri olmazsa mümkün deyil yürüyemem.hem baston hem yanımda biri olacak.ömss ye de girdim bakalım ne olacak
h sınıfı alamzsam normalinide kullanamam.bu dengezislikle uyuşuklarla güç kaybıyla.sanki şimdiye kadar arabamı kullandımda heves işte çok yardımcı oldunuz sağolun
şükürler olsun ben iyiyim biraz da kendim dikkat ediyorum bizim hastalığı yaşamayan bilemez kafaya hiç bi şey takmamaya çalışıyorum çalışarak kendimi fazla yormuyorum hayırlısıyla şu emeklilik işim de hallolursa gelecek kaygım da hallolmuş olacak aşılarımı hiç aksatmadan kullanıyorum 17 yıldır betaferon süzgeç gibi oldum sen de betaferon kullanıyomuşsun senin de r r emes dir büyük ihtimalle ben evliyim 2 oğlum var gelecek kaygısı onlar için var yoksa emekliliğide fazla kafaya takmam sen de çalışıyosan bir an önce vergi indirimine başvur erken emeklilik için
ne demek ramiss tabi senin en doğal hakkın onu almak için de uğraşmak lazım uğraşmayınca olmuyo senin ehliyetin varmı normalde kullanıyomusun araba onu al da başvur yani ondan önce vergi indirimi hakkını almaya bak hiç sigorta girişin varmı çalıştınmı sigortalı
ömss ye bende girecektim ama vergi indiriminden yüzde 42 alınca ve emeklilik şartlarımda dolunca emekliliğe başvuru yaptım hem başka bir arkadaşın önüne engel olmayayım diye bu bana yeter emekli olursam ben normal kpssden de 85 puan almıştım önceden 50 puan alanlar işe yerleştirildi ben 85 puanla yerleştirilmemiştim o yüzden imtihana bile girmedim başka bi arkadaşın nasibini kesmeyeyim diye emeklilik dilekçemi verdim inşallah emekli olursam o bana yeter
yok benim aklım başıma bu yıl geldi.sigortam falan da yok.benimki r r emesti prograsife dönmüş şimdi o teşhisi aldı.ama betaferona devam et dedi doktor.özürlü memurluk sınavından atanabilirsem çalışmaya başlıycam becerirmmiym bilmiyorum bu hastalıkla ama mecburumda.allah yavrularınızın acısını göstermesin onları en güzel yerlerde görün inşallah.eşinizle muhabbetiniz mutluluğunuz hiç eksik olmasın.bu hastalıkta eşiniz onun ilgisi merhameti fedakarlığı çok önemli.benim içinde geçerli bu. bende evliyim hemde 16 yıldır 15 yaşımda evlendim.bir kızım bir oğlum var 14-12 yaşlarında.ben bu arada ismimden dolayı erkek sanmış olabilirsiniz ben bayanım.sağolun böyle kendim gibi biriyle konuşunca rahatladım.kimseylede konuşamam ben
inşallah hayırlı bi şekilde emekli olursunuz.sizin için her şeyin en güzeli en hayırlısı olsun
sağolun teşekkürler sizin güzel dilekleriniz hepimize nasip olur inşallah ben sizi erkek sanıyordum sağlık olsun bayanmışsınız ve sizin de 2 evladınız varmış Allah bağışlasın anladığım kadarıyla siz kendinize fazla dikkat etmediniz bizim en önemli ilacımız moral moralinizi hep yüksek tutmaya bakınve bizler zaten fazlasıyla duygusal insanlarız duygusal lığı frenleyip bencil olmamız lazım
vergi indirimi hakkını almak için napmam gerekiyo merak ettim raporda falanmı belirtilmesi gerekiyo.vergi indirimi bana nasıl yardımcı olacak cahilliğimden dolayı kusura bakmayın.bilmiyorum bu konuları öğrenmek istiyorumişe girince yapmam lazımdır zaten deyilmi
ve benden size bir tavsiye inşallah ömssyi kazanırsınız çalışırken vergi indirimi için başvuru yaparsınızda kazanamasanız bile bi iş yerinde sigortalı gözüküp vergi indirimi hakkını 80 ve üzeri bir oranla alırsanız 15 yıl sonra emekli de olabilirsiniz tabi gün şartınıda doldurarak bu da bizlere verilmiş bir imkan
ben sürekli morali bozuk yaşarım zaten bunun yüzündende raporum bir yıl süreli verildi.aslında ms süresiz raporda süresiz olurmuş ama heyette piskiyatriye girdiğimde bana sordu moralin nasıldır diye sürekli bozuktur dedim oda distimi diye bir teşhis koymuş ve distimide bir yıl içinde düzelebilirmiş raporda bu yüzden bir yıl süreli verilmiş
işe girerseniz çalıştığınız kurumun muhasebesine ben vergi indirimi hakkı almak istiyorum dersiniz sizi hastaneye sevk ederler veya şu an elinizde ki 83 lük raporu bulunduğunuz yerdeki maliyeye götürüp vergi indiriminden faydalanmak istiyorum dersiniz bu sitede ki daha bu konularda bilgili yöneticiler var onlarada sorarsanız onlar size daha güncel bilgiler verir bülent bey ilker bey vs vs
inşallah olur yapabilirim raporu falan bu yıl hallederimde allah razı olsun çok yardımcı oldunuz.zaten ben bu işe girersem hayatımda bi çok deyişiklik olacak.hani bi dizi vardı aliye diye erkekler seyretmezde pek yani ben aliye olacam.hemde benimki ms li aliye
eğer haziranda işe girersem raporum ağustosa kadar bu raporlada yapabilirim o zaman.zaten yeni raporumda yüksek olur kendimi biliyorum
tam bu ayrıntılarlada cevap bualmıyordum kendime çok yardımcı oldunuz gerçekten abi deyim ben size çok sağolun
neden sürekli moralsiz yaşıyosunuz biraz mutlu olmaya bakın Allah başka keder vermesin millette ne dertler varbakın ben 20 yıldır emesim atak zamanlarımda tabi çok kötü oluyorum ama atak geçirmemek için de moralimi iyi tutmak istiyorum siz de öyle yapmaya çalışın sanki dünya yıkıldıda altında biz mi kaldık insan iyiyim diyerek iyi olur kötüyüm diyerek kötü olur benim çok yakınlarım haricinde emes olduğumu bilmez kimse oda moral bozuyo çünkü
netten de araştırabilirsiniz vergi indirimi ne şekilde alınır diye ben bu siteyi bilmiyordum emeklilik dilekçemi verdikten sonra öğrendim netten araştırdım her şey çok açık yazıyo hatta muhasebeciye gittim vergi indiriminden erken emekli olmak istiyom diye one diye bana sordu aç bilgisayarı baak dedim adamla tartıştım yok öyle bişey diyo bende açtım linki gösterdim sen yazıcıdan dilekçe örneği çıkart dedim bozuldu çıkartayım ama olmaz böyle şey diye bana kinayesine konuştu yazım gelince gittim yanına emeklilik dilekçemi verecem beni işten çıkış yap dedim aylak aylak baktı yüzüme yanında ki yardımcısı noldu dedi adam araştırmış netten bizden daha iyi biliyo dedim erkekler izlemez mi film ben sana yazsam şaşırırsın pazartesi akşamı yergök aşk salı akşamı öyle bir geçer zamanki çarşamba muhteşem yüzyıl perşembe fatmagülün suçu ne cuma akşamı adını feriha koydum cumartesi keşanlı ali pazar akşamı umutsuz ev kadınları tabi aliye yi de çok izledik zamanında da sen neden aliye ?