Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS Hastasıyım. EKPSS için rapor almam gerek. Nereye nasıl başvurmalıyım?

dret

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selam herkese

arkadaşlar ekpss için engelli raporu almak istiyorum.yakın bir tarihde ms oldum sol gözüm kör oldu.şimdi benim yapmam gerekenler nelerdir. galiba heyete girmem gerekiyor ama direk heyete almıyorlarmış, işkura git dilekçe ver orası heyete yönlendirecek dendi, eğer öyleyse ben nasıl bir dilekçe yazmalıyım.

iyi kalın.

direk hastaneye başvurup aldım.(değiştimi bilmem)2012 de.

öncelikle direkt alcaksanız istihdam ve özürü kimlik kartını işaretlettrin.

Vergi indirimi de alın çalışıyorsanız bağlı bulunduğunuz vergi dairesi deftraedarlıga gidebilirisniz.
Vergi dairesi dilekçe ile hastneye gönderir. Vergi indirimi+istihdam da kullanmak üzere+özürlü kimlik kartı için işaretleyin hasatene de bi kerede kurtulun.
Allah yardımcınız olsun.
(bazıları direkt rapor alıp sonra bu raporu vergi dairesi aracılığyla ankaraya gönderip vergi indirimide alıyor tam emin değilim)

korkusuz;

vergi indirimi için yüzde kaç olması gerekiyor verilecek raporun acaba ? o son dediğiniz gibi sonraki işlemde yapalım onu olmazsa çok saol allah razı olsun.

Arkadaşlar heyete girdim sonuç 24'ünde açıklanacakmış, ama heyette duyduğum %10 dediler :( ya anlamadan dinlemeden. insan derdini anlatamıyo ki hiç dinlemediler bazı doktorlar suratıma bile bakmadı.. anca kör olan gözümle %10 verebilirlerse iyi diyeceğim inşallah %40 alabilirim. :((

öncelikle geçmiş olsun sınav ve vergi indirimi için % 40 yeter.MS tanısı konulunca %40 gözden en az % 20 ortalamada toplamda en az % 49 alırsınız.Sizin durumunuza nöroloji ve göz bakar.oran % 40 ı geçmezse itiraz edin yada başka hastaneye başvurun.Sizin hastalığınızı asıl oranları özürlü hesaplama cetvelindeki 4.1 ve 4.3 te yer alıyor.hesaplama yaparken oraya baksınlar.

Tek gözünüz tamamen görmüyorsa % 32 oran vermeleri gerekiyor. MS'den de en az % 12 verirlerse % 40'ı bulabilirsiniz..

Üst Alt