Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasiyim. Emekli olabilir miyim?

Ceo serkan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ms hatasisi oldugumu bir ay once ogrendim 4800 gunum var 17 senedir sigortali calisiyorum 34 yasindayim ne yapmaliyim

kardeş engelli raporu alabiliyorsan sanmıyorumki 1 aylık ms hastasına en fazla yüzde 20 verirler yüzde 40 rapor alabilirsen sakatlık vergi indirimine başvur onaylandığı gibi ssk müracaat et engelli emeklisi olursun yaş haddi beklemeden hemde malülen emekliliğe başvurma sakın 2si ayrı şeylerdir

5sene önce ms baslangici demislerdi ama biz önemsemedik olmaz öyle sey dedik ama 5 sene sonra ataklar basladi 2 tane atak gecormisim doktor hastaneye yatmami kontrol altinda durmami soyledi bu hafta yatacam hastaneye tsk ederim allah razi plsun

Ceo serkan

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ederseniz*, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

* http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

MS hastasiyim

Selam arkadaşlar 4yil önce ms baslangici denildi 6ay önce 2atak geçirdiğim söylendi 10gun önce ms ünite sine yattim 14atak gecirmisim belden sivi aldilar ölesiye iğne kullancekmisim iğneleri aldin sağlık kuruluna basvucem ne yapmaliyim yardimlarinizi bekliyorum

Hocam bence tedavi olduğun doktora bir danış
%40 rapor alabilirsin diyorsa,yetkili hastanelerden birisine sağlık kurulu raporu için başvuru yap.

Ceo serkan
merhaba arkadaşım, bende Ms hastasıyım. % 45 raporum var prim dolmasını bekliyorum, bide 4080 iş günü dolmasını bekliyorum.
rapor için başvurunu yap % 40 ve üzeri alırsan, derecene uygun zaman içersinde emekli olabilirsin belkide, emekli oldun bile. :)
rapor oranına göre.

4800 günüm var heyete girdim Şali günü bakam pazartesi sonuçlar cikacek hayirlisiyla

ms hastasiyim

Ms hastasiyim 16 atagim var iğne kullniyorum is yerinde sicakta ve agir işlerde calisamaz raporu almak için heyete girdim fakat heyete girerken özürlülük orani belirlensinmi sdiye bisi söylediler bende ilk defa basima geldiği için tamam dedim o zaman heyette doktorum olmadigi için ℅20 rapor verdiler simdi ben bidaha heyete ne zaman girwbilirim tekrardan kendi doktorum ℅80 verdi yardimlarinizi bekliyorum

son muayeden 6 ay geçmesi lazım.

Raporlarda karisiklik yapmisim daha doğrusu salaklik diyelim kendi doktoruna danismadan heyete girersen sonuçlar iç acici olmuyor 3 hafta önce ℅20 verdiler kendi doktorun ℅80 oran verdi
simdi ne yapmaliyim

Rapor aldigim tarihten itibaren alti ay değilmi

evet.
diğer seçenek il Sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmek...
Dilekçe ile rapor fotokopisi ekleyerek itiraz edebilirsiniz.

İtiraz etmek ile etmemek arasında kaldim aslında ya kulagimin üstüne yatcem kaldi 5 ay ama bilmiyomm bosluktayim

karar sizin...
Amacınız neydi? Raporu ne amaçla almak istediniz?

Emeklilik için aslında gerekcem

5000 gün ve 17 yol sigotam var

ben olsam itiraz ederim...
Hakem hastane olarak da doktorumun bulunduğu hastane seçerdim..Seçme sansım varsa...

heyet işi zor ve zahmetli geliyorsa size... 6 ay bekle derim..

MS hastasiyim aldigim heyetten ilk rapor ℅20 YDİ BUGUJ DOKTORUMA DANİSTİM VE BANA COK AZ DEDİ BENİM JURULA GİRDİGİM GUN TEKRAR KURULA GİR DEDİ BENDE BİR AY OLDUM DEDİM RAPAORU ALALİ SEN TEKRAR HEYETE GİR YARDİMCİ OLUCAM DEDİ GORUSLERİNİZİ SOYLERSENİZ SEVİNİRİM

Doktorumla konuştum heyete itiraz et dedi hastaligim ilerledi diye yazi verecek tekrar heyete girebilecek misin Şali günü ölçek inşallah ℅40 üzeri verecek bakan hayirkisi

vergi indirimi emeklilik

Bugün vergi indirimi raporum geldi %59
2 yil süreli olarak.
4900 günüm ve 18 yillik SIGORTAM var

emeklilik için nasil bir yol izlemen gerekiyor yardimlarinizi bekliyorum

Allah razi olsun vergi indirimim geldi simdi 18 yillik sigorta 01.10.2016 yilinda doluyo o zaman mi basvurcem emekliliğe

Ceo serkan

Evet süre ve prim gün sayısı olarak emeklilik şartlarınız oluştuktan sonra başvuracaksınız.

Ufuk hoc SSK kurumuna gittim bugün bilgi aldim 0110 2016 başvurabilirsiniz dediler maliyeden vergi indirimi ve raporlari alin hazir bulunsun dediler bende bugün aldin.artik beklemeye başladim. Her bide maliyedeki memur göz daği verdi bana yok emekliliğin kontrollü olacak dedi biliyorum dedim ms kronik hastasiyim zati dedim yok kontroller de %30 a düşürürler filan dedi ben aldirmadim herşey olacagina varir dedim insanin moralini bozmaktan zevk aliyolar

Ceo serkan
Bakmayın siz o mendebur memurlara, ellerinden gelse devletin verdiği hakkı bir çırpıda alırlar elinizden.
Siz raporunuzu hileyle yalan dolanla almadınız ve kronik bir rahatsızlığınız var, varsın kontrol olsun, birkaç kontrolden sonra sürekli olarak onaylanır.

İnşallah agam insanin moralini bozmak istedi ama agzina tikadim lafi hocam başka bi nöroloji doktoru bana %20 bi arkafasima %0 verdi ms e anlamiyom bu nasilsin bir doktorluk allahtan kendi doktorum uardimci oldu bide hocam attim ilaç raporun var ama heyette %96 sağlam verdi bir başka göğüs doktoru aslinda birazda korktum kontrollerde geçirmezler diye

Ufukalp

Ufuk hocam 31 Ekim itibari emeklilik için başvurdum 9 kasımda ret cevabı geldi benden istenilen 18 yıl sigorta 4080 gün doldurmanız fakat 18 yaşından önce sigorta numarası aldığım için 15.01.2017 yılında emekli dilekçesini verebilirsiniz dediler iside biraktim mecburen tekrar gittim SGK ye siz bana olabilirsiniz dediniz şimdi neden böyle oldu dedim yanlış anlaşılma filan bir sürü fasa fiso dediler 15 gün önce tekrar gittim ve dedim ben ne zaman emekli olacak diye 5100 günün var 18 yıl sigortan doğum tarihi 15.01.2017 de sadece dilekçeyle muracat edebilirsiniz dediler size göre yapmam gereken bişey varmı saygılar

Ceo serkan

Emeklilik hesabında sigorta başlangıcı 18 yaşından önce olamaz. Eğer ilk sigortalılık tam primle olmasına rağmen 18 yaşından önce gerçekleşmişse, emeklilik hesabında sigorta başlangıcı olarak 18 yaşını tamamladığınız gün temel alınır. O tarihin üstüne 18 yıl eklenir...

Emekli kagidim dün geldi çok şükür ama kontrol muayenesi yazıyo seneye kontrol muayenesi nde sorun çıkarsa emekliligim elimden mı alınacak n'olacak şimdi kk öneriler muayenesi ne demek oluyor napmam gerekiyo aydinlatrimisiniz

Üst Alt