Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Eşim benim için evde bakım parası alabilir mi?

yahya kemal

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sn.Arkadaşlar ve admin,

Ben ms(multiple skleroz) hastası malulen emekli biriyim. bakımım eşim tarafından sağlanıyor(tuvalet,banyo ve diğer)
10 metre desteksiz yürüyemiyorum, eşim için bakıcı parası alabilir miyiz,

benim sormak istediğim babamın üzerime almış olduğu bir ev var yani üzerime tapu var bu eşimin bakıcı parası almasına engel midir.

Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.Allah herkesin yardımcısı olsun

öncelikle geçmiş olsun.bende 15 yıldır ms hastasıyım.raporunuzda ağır özürlü ve bakım ibaresi yer alıyorsa valilik yada kaymakamlık sosyal hizmetler bölümüne başvuru yapıyorsunuz.3 ay içinde evinize görevliler gelip bilgilerin doğruluğunu kontrol ediyor.uygun bulunursa evde bakım ücreti bağlanıyor.

Merhaba

anestezi18;

Benim asıl sormak istediğim eğer üzerinizde ev,araba gibi şeyler varsa eşiniz yinede bakım parası alabiliyomu?İlginize teşekkürler Allah hepimize şifa versin.

Ev, araba gibi mallarınızın olması, gelir getirmedikçe (kira vs) ve gelir getirse bile hanede kişi başına düşen aylık gelir, 363 TL'yi aşmadıkça evde bakım aylığı için sorun olmaz, rahat olun.

http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Eğer %51 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunuz varsa, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsanız, hanede kişi başına düşen gelir 363 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylığı için sosyal hizmetlere başvurabilirsiniz ve eşiniz bakıcınız olabilir.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Merhaba

Verdiğiniz bilgiler için ilgili kişilerin hepsine teşekkür ederim.Allah razı olsun herkese rabbim acil şifalar versin.

arkadaşlar merheba malısef bir arkadaşım m.s hastası emekli olmak istiyor hastalık gözlerine ve böbreklerine koplikasyon yapmış ne kadar rapor alabilir

Arkadaşınızın malulen emekli olması için maluliyet cetveli'ne göre %60 ve üstü rapor alarak malul sayılması gerekir.
Erken yaşlılık emeklilik için de sakatlık oranı cetveli'n e göre %40 ve üstü rapor alması grekir. Linkini verdiğim her iki cetvli de inceleyiniz.

Ayrıca konu ile ilgili daha detaylı bilgiler için şu iki forumdan yararlanabilirsiniz:
Sağlık Raporları
Emeklilik

Üst Alt