Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Evde bakım maaşı başvurumuz reddedilmiş..?

raaamis

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben 16 yıldır MS (emes) hastasıyım ve %77 ağır engelli raporum var. EKPSS sınavıyla da MEB atandım ve çalışıyorum. Annemin evi ayrı fakat evi yakın bana,hatta annem bende kalıyor hergün 2-3 gibi bana geliyor eşiyle birlikte ertesi sabah kahvaltımı yapıyorum beni kardeşimin arabasına bindiriyor. Benim olmadığım zamanlarda evine gidiyor. Benimle birlikte iki çocuğumlada annem ilgileniyor. Aslında annem benim her şeyim elim ayağım MS hastası olduğum için hareketlerim kısıtlı, dengem bozuk baston kullanıyorum zaten tek başıma bir yere gitmem mümkün değil hep annem yanımda. Oturduğum yerde masa başında okulun tlfnlarına bakıyorum. Müdürüm de sağolsun cuma günlerini bana izin verdi gelmiyorum.
MS hastalığı değişik bir hastalık anı anını tutmuyor insanın atak geçirdiğim dönemler süründürür beni. Zaten aldığım kortizonların haddi hesabı yok.

Çok uzattım sorumu sorayım. Bunu oğlum duymuş biryerden söyledi bana, Anne sen bakım maaşını alabiliyormuşsun çalışsan bile. eğer öyle bir hakkın varsa alalım dedi.
Başvurduk şartlarım uyuyordu rapor oranım maaşım hepsi uyuyordu bakıcı olarakta annemi gösterdik. Eve geldiler ziraat bankasından hesap açtırmamızı söylediler. Annemi evi ayrı olduğu için 8 saat üzerinden değerlendirelim dediler (annem bende 8 saatten daha fazla kalıyor hep yanımda) ve gittiler. Annem hesabı açtırdı ve sosyal hizmetlere bildirdi.
Bi kaç gün sonra orda çalışan arkadaşım red çıktığını söyledi gerekçe olarakta engelli sabah işe gidiyor akşam eve geliyor bakıcısı nasıl 8 saat yanında kalacak şeklinde bir gerekçeymiş. Ben bu durumda ne yapmalıyım. Olması gerekeni mi yapmışlar yoksa olumlu çıkması için olumsuz bir neden yokmuydu. Biz hesap açtırmamızı istediklerinde oldu gibi düşünmüştük. Şimdiden çok teşekkür ederim.

@Kalem Melek abla sizin görüşünüz ne benim bu konumla ilgili fikrinizi, bilginizi söylerseniz çok sevinirim...

raaamis haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini vermesi ve en az sekiz saatini bakıma muhtaç engelliyle geçirmesi şartıyla hane dışından biri bakıcı olabilir. bu şartları sağlayamadığı anlaşılırsa bakım aylığı baglanmaz bağlanmışsa da kesilir.
sana yardımcı olabilmem açısından şimdi şu soruları mı cevaplar mısın?
1. hanede kaç kişisiniz ve toplam aylık geliriniz ne kadar?
2. iki çocuğun varmış ikisi de 18 yaş altı mı?
3. iş saatlerini yazar mısın? kaçta işe gidiyorsun kaçta eve geliyorsun?
4. annen her gun kaçta geliyor ve kaçta evine gidiyor? sen varken haftanın 7 gunu en az sekiz saat seninle kalıyor mu?

Üst Alt