Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Gaita ve idrar inkontinans malulen emeklilik için yeterli mi?

jumanji

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
MS hastasıyım gaita ve idrar inkontinans yaşıyorum. Özellikle gaita inkontinans sürekli olmakta yollarda gidip gelirken çok zorlanıyorum. Çok çok zor durumlarda kaldım defalarca kez. Ancak çalışmak zorunda olduğumdan mecburen ayak uydurmaya çabalıyorum. Tarif edilemez bir çile bu sürekli aynı stresle yaşıyorum. Yolda bir sey olur mu ne yaparım vs. Mental olarak berbat bir durum anlatılmaz. Berbat durumlar yaşadım onlarca kez. İdrarda kaçırıyorum ama diğeri daha kotu bir duruma sokuyor. Son bir senem kaldı şu an malulen için ama emin olamiyorum verirler mi rapor sizce?

Gaita ve idrar kontrolü yoksa çok büyük olasılık yeterli olacaktır..bu şikâyetlerinize göre sizi malulen emekli etmeyecek hekim veya her kimse.. ismini verin ben onunla bir konuşayım.

@jumanji,

çok çok geçmiş olsun.
yürürlükte olan Malulen emeklilikte , sgk hastalık listesine göre tek hastalıktan min % 60 oranında çalışma gücü kaybı isteniyor.
Sizin herhangi bir sağlık kurulundan aldığınız bir rapor var mıdır?
1800 gün ve 10 yıl sigortalılık koşullarını sağlıyorsanız, bağlı bulunduğınuz sgk md lüğünden maluliyetinizin tespiti için sevk isteyip, durumu anlayabilirsiniz.

Hastalık listesine baktim MS yazıyor ama alt ekstremite falan yazıyor yani dengesiz de olsa yürüyorum tutmayan bir yerim yok şimdilik ama gel sor bana işte. Konu o değil ki sadece. MS var listede ama bu durum giriyor mu spesifik olarak bilmiyorum bununla ilgili bir şey okumadım.

Merhaba. Ben MS hastasıyım ve gaita ve idrar kacirma sorunum var. Daha önce başka konularda da yazmıştım. Ancak çalışmam gerektiği için katlanıyorum. İşyerimden kesinlikle memnun değilim ve sadece 1800 günun dolmasını bekliyorum emekli olup tazminatımı alıp çıkmak için. Çünkü vermiyorlar hiçbir şekilde.

Size sorum, acaba bu şartlar altında malulen emeklilik verilir mi bana yoksa şimdiden başka işe geçsem mi. Ben sadece emekli olup tazminat almak için katlanıyorum ama emeklilik de kesin değil. bu durumda bir yıl daha beklemem boşa zaman kaybı olacak. Ne diyorsunuz bu konuda.

Merhaba bende MS hastasıyım babam bende annem vefat ettikleri için yetim maaşından yararlaniyorum o da bağlanması epey uzun sürmüştü araştırma hastanesi %90 verdiği halde SGK eksik muane deyip tekrar girdmistim defalarca ama en sonunda bağlandı bendeki sorun ise yuruyemiyorum anca duvarlara tutunarak yürüyorum

SGK Hastalık Listesi'ne göre engelli statüsünde emekli olabilmek için aranan şartlar aşağıdaki gibidir. Emeklilik tanının düzeyine göre belirlenir. Ağır tanısı alınırsa malulen emeklilik mümkün olur.

11. Multiple skleroz

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması
a) Ağır düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
b) EDSS 5,5 ve üzeri olması

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
a) Orta düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya orta düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
b) EDSS 4 ila 5 arası olması

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
a) Hafif düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya hafif düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
b) EDSS 3 veya 3,5 olması

Üst Alt