Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. H sınıfı ehliyetim var. Araç alabilir miyim?

NURGÜLLİ

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
ben ms hastasıyım %40 raporum var ve h sınıfı ehliyet aldım.araba alma şansım varmı acaba..
İyi çalışmalar......

hayır araba ile ilgili bir yazı yok ilginiz için tsk.

O zaman hangi uzvunuzdan engelinizin olduğunuzu ve ne tür araç kullanabileceğinizi belirten yeni bir rapor almalısınız.
Alt yada üst ekstremitelerde hareket kısıtlılığına yol açıyorsa ve uygun ibareli rapor alırsanız araç alırsınız.
yukarıda verdiğim başlıkta hangi uzuvdan ne tür ibare olması gerektiği yazıyor.

Merhaba,
ben ms hastasıyım %40 engelli raporum var.h sınıfı ehliyet aldım sırada araç almak vardı fakat vergi dairesi ret cvp verdi bu durumda benim ne yapmam lazımmm....bu kadar uğraştımmm

vergi dairesiyle değil işiniz araç alabilmek için yeni bi rapora ihtiyacınız var tertibatlı araç kullanabilir raporuna ropor oranınız önemli değil özel tertibatlı araç kullanır raporunuz olmalı bunu deneyin bence.

KELEBEK arkadaşımızın verdiği linke bakarsanız araç alımındaki gerekli ibareleri görebilirsiniz.
O ibareler yoksa özel donanımlı araca ihtiyacınız yoksa alamıyorsunuz malesef

Nurgül hanım, raporunuzda araç kullanımına dair ibarelerin olmadığını söylemiştiniz, yeni rapor aldınız mı? Üzerinde hangi uzuvlarınızdan sakatlığınızın olduğunun belirtip 'xx araç kullanır' yazıyor mu?
Vergi dairesi ibareleri mi kabul etmedi, yoksa ibareler sakatlığınıza göre değil mi? Bunun ayrımını yapmak lazım itirazı nereye yapacağınızı bilmeniz için.
Rapor almamışsanız sadece % 40 diye kabul edilmez raporunuz, rapor oranı önemli değil zaten sizin için araç alırken. Sadece Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurmalısınız ve, alt-üst ekstremitelerinizde hareket kısıtlılığı varsa buna istinaden rapor almalısınız.

oto videsli araç almak için

Merhaba arkadaşlar ben ms hastasıyım h sınıfı ehliyetim var ve oto vides araç kullanır ibaresi var ama heyet raporum o ibare yok olduğu için tekrardan girdim%57 rapor çıkmış ortopedi % 7 vermiş bu durumda araç alabiliyormuyum siz bilenler cvp bekliyor olucam.

oranın bir önemi yok. yeter ki doğru ibareler olsun

nörolojik rahatsızlıktan dolayı heyetteki doktorlar sorun cıkarıyor ibare koymuyorlaar

sanırım ben alamıyorum ve bu duruma çok üzüldüm neyse hayırlı olsun arkadaşlar ilginiz için çok ama çok tşk ederim saygılar.

Alamıyorum diye bir şey yok. Başka yerlere danışın; mesela sürücü kurslarına, araç bayilerine...

çok araştırdım vergi dairesi olumsuz oldugunu söyledi bütün cabalarım boşa gitti çok üzgünüm fakat hayırlısı buymuş deyip mutlu olmak kalıyo sağlık olsun.engelimizi sınırlıyolarya bu bana çok sacma geliyor.

Merhaba Bület bey heyet raporunda nasıl bir ibare olması gerekiyorki .
İyi çalışmalar.

Ya ayaklarda ya da sağ kolda hareket kısıtlılığı olmalı ki araç alımında vergi avantajından yararlanabilesiniz. Eğer MS bu yönde bir kısıtlılığa yol açmamışsa, avantajdan yararlanmak mümkün değil

Benim rapor oranım ehliyet için başvurduğumda %85 ten %90 olarak yenilendi h sınıfı ehliyet alır elden tertibatlı gaz fren şeklinde bu gittiğim nissan bayisindeki müşteri temsilcisi araç alabilirsiniz ama kullanamaya bilirsiniz deyince vazgeçtim almaktan şimdi ben bu raporla ötv indirimli araç alıp kendim kullanamazmıyım veye benden başka kimler kullanabilir

Önce H sınıfı ehliyet alın. Ondan sonra aracınıza özel donnım taktırp kullanmanıza mani bir durum olmaz.

Şu halde %90 rpaorla araç alırsanız aracınızı herkes kullanabilir. Ama siz kullanamazsınız. Çünkü özel donanımla kullanmanız gerektiğine dair ibare var raporunuzda (sürücü belgenizde de o ibare bulunacaktır dopal olarak)

Üst Alt