Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

rabiatapci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,6 yildir ms hastasiyim.sakatlik durumum yok ama her yil cektirdigim mr sonuclarimda aktif plagim var.2011 subatta bacaklarda uyusma ve siddetli basagrisindan dolayi isten ayrilmak zorunda kaldim.internette arastirma yaparken 1800 gunu olan ve her yil aktif plagi olanin malulen emekli olma durumu oldugunu okudum. Bunun dogrulugu konusunda bilgi edinmek isterim.

MS hastalarinda ozurluluk oranlari , aktif kisitliliga gore veriliyor. MS hastasi olmanin sabit 1 orani yok. Aktif Plagi olanlara maluliyet olusur diyen , siz yanlis bilgi vermis. MS hastalarinin tamaminda aktif plak vardir, aktif plak yoksa MS hastaligi yokdur zati. Size verilecek oran , hastaligin size verdigi hasara gore degerlendirilecek.. Ornek : Yurume bozuklugunuz , gorme vb.

Bilmiyorum .hicbiryere muracaat yapmadim ,vücudumda bir sakatlik yok .sadece beynimde.

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilmek için durumunuzun şu tanıma uyması şart: "Orta veya ağır derecede sekel halini almış, sık tekrarlayan yaygın miyelin kılıfı hastalıkları (multiple skleroz)"

Üst Alt