Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

derya1825

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
oturan boğa özelden yazdım pek bilmiyorum neti burdanda yazayım dedim ben 100de 70 engelli ms hastasıyım 2 çocuğuma borçlanırsam ve ödenmiş olan 365 günlük sigortamıda katarsam 1810 primim çıkıyo raporum sürekli 12 yıllık sigortam var acaba borcu ödesem beni tekrar sağlık kurulunamı göndertirler hacettepeden almıştım raporu emeklilik için sorun çıkarırlarmı merak ediyorum bide eğer emekliliğim kabul olmassa ödemiş olduğum paramı geri alabilirmiyim teşekkr ederim çünkü kredi çekmeyi düşünüyorum

Sigorta başlangıcından önce malul seviyede rahatsızlığınızın olmaması, ve sonrasında maluliyet cetveli 'nde ki şu bölüme göre malul olmak gerekiyor:

8. Multiple Skleroz:
A. 3B’de tarif edildiği şekilde olan kalıcı motor fonksiyon bozukluğu
veya
B. Görme veya mental bozukluğun bulunması.(Bu durumlarda değerlendirme ilgili vücut sistemine göre yapılır)
veya
C. Multiple skleroz sürecinde patolojik olarak etkilendiği bilinen santral sinir sistemi alanlarındaki nörolojik işlev bozukluğundan kaynaklanan, fizik muayene ile gösterilen, motor fonksiyonda belirgin yorgunluk ile tekrarlayıcı aktivitedeki anlamlı kas zayıflığı
veya
D. EDSS 5,5 ve üzeri olması.

____
3-
B. Kaba ve beceri gerektiren hareketlerde veya yürüme ve duruşta devamlı bozukluğa neden olan, etkilenen vücut yarısında veya tek ekstremitede motor fonksiyonun belirgin ve kalıcı olarak bozulması ve efektif ambulasyonun [1] ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması. (Bozukluğun değerlendirilmesi parmak, el ve kol kullanım engeli ve/veya hareket engeli derecesine bağlıdır.)

[1] Efektif ambulasyon sağlayamama, ince ve kaba hareket becerilerini efektif yapamama
Efektif ambulasyon, günlük yaşam aktivitelerini devam ettirebilmek için yeterli bir mesafeyi makul bir yürüme hızıyla sağlayabilme yeteneğine sahip olmayı ifade eder. Efektif ambulasyon sağlayamama, yürüme yeteneğinde ciddi kısıtlanma olduğunu ve genellikle her iki alt ekstremitenin yetersizliği sonucu kullanılan yardımcı cihaz/cihazlar ile her iki üst ekstremite fonksiyonun limitlendiğini gösterir.
Aşağıdakilerle sınırlı kalmamak üzere, efektif ambulasyonu sağlayamama şu örnekleri içerir.
- tekerleklisandalye düzeyinde olmak,
- İki baston, iki kanadyen, walker v.b. mekanik destek ve/veya yardımcı cihaz olmadan yürüyememek,
- Tek el desteğine rağmen yardım olmaksızın yürüyememek, standart toplu taşım araçlarını kullanamamak, rutin aktiviteleri sürdürememek v.b.
- Bilateral üst ekstremite yardımcı cihaz/cihazlarına ihtiyaç duyulmadığı veya uygun olmadığı hallerde de (ankiloz, diz kalça ve ayak bileğinin kontraktürü, ileri düzeyde kas hastalıkları, Parkinson v.b.) efektif ambulasyon sağlanamayabilir.
Evde yardımcı cihaz kullanmadan bağımsız yürümek ambulasyonu efektif sağladığı anlamına gelmemektedir.
İnce ve kaba hareket becerilerini efektif yapamama, her iki üst ekstremite fonksiyonlarında ciddi kayıp sonucu, kişinin etkilenmiş ekstremiteleri kendine bakım veya günlük yaşam aktivitelerinde kullanamadığını ifade etmektedir. (El beceri testleri, günlük yaşam aktivitesi ölçekleri ile değerlendirilerek.)

Sgk başvurun size yazı evrağı verip hastaneye sevk edecek .. Rapor aldıktan sonra sgk verin.. Gerekli işlemlrinizi yapacaklar... Rapor oranız yüksek endişelenmeyin sorun çıkmaz.. Sgk genelde eski raporları önemsemez yenı rapor ister genelde bu konuda iyimser olun bir an evvel sgk başvurun

MS Hastalarıda emekli olabilir mi?

ilk sigorta girişim 1996; 1890 günüm bulunmakta 2011 yılında ms teşhisi kondu 1 sene önce ms hastalığına özürlü raporu verilmediği için alamadım şu anda çalıştığım işyerinde hipertansiyon tanısıda kondu. MS den dolayı iğne kullanıyorum emekli olabilirmiyim. teşekkürler

ms

8 yıldır ms hastasıyım.Bu rahatsızlığımdan dolayı okulumu devam ettiremedim.daha sonra inneye başladıktan sonra dışardan bitirdim.Şuan üniverstedeyim.Fakat okulumu bitirsem bile çalışabileceğimi düşünmüyorum.Okulda ki yaptığım stajlarda sigortam yatırıldı.SÜREKLİ ATAK GEÇİRİYORUM.Başvursam malulen emekli olma şansım nedir?

ms

merhaba eşim 10 yıldır ms tedavisi görmektedir.
yeni cıkan yasaya göre eşim malulen emekli olabilirmi.
kolay gelsin.

özlem hanım malülen emeklilik için prim ve yılınız tamam fakat malülen emeklilik zordur basında çıkan haberlere fazla güven meyin bakan celikinde acıkladıgı gibi her rahatsızlıgı olan malülen emekli ola bilir olarak algılayıp kuruma başvuru yapmakta ve hastanelerde bu yüzden çalışamaz hale gelmiş bulunmakta 60` iş gücü kaybı olması gerek şayet malülen olacak derecede en geliniz yok ise sizin için tavsiyem vergi indirimi alır iseniz defter darlık kanalı ile %40 ve üzeri engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanısınız alacagınız rapor oranına göre erken emekli olursunuz tabloya bakarak hesap yapa bilirsiniz

[FONT=Tahoma]
2008_oncesi.PNG
[/FONT]

funda hanım staj sigortası ne başlangıç için nede prim olarak bir getirisi yok malesef malülen emeklilik için ilk işe başladıgınızda malüliyet gerek tirecek engelinizin olmaması gerekli onun için 10 yıl 1800 prim gerekli sizin staj başlangıcı ve stajdaki yatırılan primin birdegeri yok malesef

Özlem hanım sgk ya malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz kurum sizi hastaneye sevk eder 60% ve üzeri rapor alır ve bu rapor sgk tarafından onaylanır ise malulen emekli olabilirsiniz.

MS hastaları yukarıda Kısmet'İn aktardığı şartlar varsa artık malulen emekli olabiliyor.

ewet malulen emekli olabilirsin. merhaba EDSS skorunun 5.5 yada üzerinde olması gerekir

Üst Alt