Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Malulen emekli olabilmek için ne yapmalıyım?

yükselkanık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
MS Hastalığımı 1 sene önce öğrendim , yaklaşık 5 aydan beri ilaç ile tedavi oluyorum , yeni yasada MS hastaları emekli oluyormuş , YAŞ olarak 41 yaşındayım 5462 gün ssk primim var , bu şartlarda malulen emekli olma şansım var mıdır , nasıl bir yol izlenir ,
teşekkür ederim ,

Sigorta başlangıç yılınızı, doğum yılınızı, statünüzü (ssk,bağkur,e.s) yazar mısınız?

merhaba ,
sigorta başlangıç yılım 1993 , doğum tarihim 1972 - Sigorta SSK çalışan ,
teşekkür ederim,

Sizin malulen emekli olmanıza gerek yok, çünkü erken emeklilik şartlarını tamamlamışsınız.
Erken emekli olmak malulen emekli olmaya göre hem maaş açısından avantajlıdır, hemde erken emekli olduktan sonra yeniden SGDP kesintisi ile çalışabilirsiniz ama malulen emekli olduktan sonra çalışamazsınız. Malulen emekliliği ve erken emekliliğin ikisinin bir arada kazanılmış olması durumunda erken emekli olunmasını tavsiye ediyoruz.

Buna görede, sizin yapmanız gereken işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine vergi indirimi almak için başvuruda bulunmak. Sizi yetkili hastaneye sevk ederler, % 40 ve üzeri almanız durumunda Ankara'ya yollanır raporunuz 2-3 ay içerisinde işyerinize bilgilendirme yapılır. En az % 40 ve üzeri ile 3. derece vergi indirimi kazanırsanız, erken emekliliği hak edersiniz.

93 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile 16 yıl 3760 günü olanlar emekli edilirler... sizinde fazlasıyla mevcut.

Merhaba ,
bilgilendirme için teşekkür ederim
iyi çalışmalar dilerim ,

Merhaba ,
nasılsınız bir sorum olacaktı , heyet için randevu aldım fakat % 40 engelli olmadığı durumda vergi indirimi vermez dediler , erken emeklilikle ilgi heyetten alacağım rapor ne derecede engel teşkil etmeli , bana verilen rapor ile sigorta müdürlüğüne baş vursam erken emeklilik için sizce olur mu , alacağım rapor % kaç olmalı ki beni erken emekli ederler , şimdiden teşekkür ederim , iyi çalışmalar

Günaydın Bülent Bey
peki şöyle bir durum olsa ,elimdeki rapor % 20 olsa , sigorta primi yeterli olsa bu durumda erken emeklilik olabilir miyim , sosyal sigorta müdürlüğüne hastalığımı ibraz etsem ,
iyi çalışmalar

Sakat statüsünde sayılıp emeklilik hakkından yararlanabilek için % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden 3. dereceden sakatlık indirim hakkı elde etmeniz şart.

Merhaba Bülent Bey
internet sitesinde okumuştum ,3600 kg pirim doldurun MS hastası emekli oluyor diye , bende fazlası var buna rağmen şuan çalışmıyor olsaydım , sigorta müdürlüğüne baş vursaydım ben çalışamıyorum diye erken emeklilik durumundan yararlanıyor muyum acaba , yani beni erken emekli etmeleri mümkün mü ,
teşekkür ederim,

Hayır. MS'in yarattığı hareket kısıtlılığı önemli. Oran % 40 ve üzeri olmadığı sürece sakat statüsüne dahil olmak ve emeklilikten yararlanmak mümkün değil

bnde ms hastasıyım ama bn hastalıgımın tedavısı yok .hastalıgm heretıder demyelıze .yurumede zorlanıyorum. merdıven cıkamıyorum .agır yuk kaldıramıyorum .ayakda durulken bıryerlere tutunmam lazım.bn ılk once gebze farabı devlet hastanesı.yuzde 50 verdı daha sonra ıse basladım ordan calısma belgesıyle malıyeye gıttım bn raporumu ıstedı bnde yenıden cıkarmak ıstedıgımı soyledım bnden para ısterler dedıler bnde olsun dedım ve kocaeli umut tepe üniversitesıne gıttım ve cıkardım ama 3.ve 4
ay surdu ve yuzde 80 aldım ve ankara da onayladı ve emeklı oldum.

Allah şifa versin arkadaşım ,
sormak istediğim sigorta piriminiz kaçtı acaba ,
iyi geceler

Üst Alt