Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Malulen emekli olmak istiyorum..?

piano

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben ms hastasıyım ilk raporum 65 di ikinci raporum 68 şuan ki raprum %91
sorum şu arkadaşlar 1.derece vergi indiriminden yararlanıyorum fakat çalışmakta artık çok güçlük çekiyorum prim gün sayım 3400 ve malülen emekli olmak istiyorum
elimde ki raporla ssk başvurmam yeterli olacak mıdır nasıl bir yol izlemem gerekiyor
2003 sigorta girişim var
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkürler

piano

2003 tarihinden önce mi başlamıştı MS? 2003'ten önce maluliyet derecesinde işgücü kaybınızın olmadığını ıspatlayabilir misiniz?

Eğer ilk sigortalılığınızda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybınız yok ve/fakat bugün malul sayılacak işgücü kaybınız varsa; malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız ve sizi hastaneye sevk edecekler. Oradan verilecek rapor sgk sağlık kurulu'Nca değerlendirilecek ve durumunuzun maluliyeti gerektirecek düzeyde olduğuna karar verilirse de emekliliğiniz onaylanacak (şu anda elinizde olan raporlar maluen emekliliğinizde kullanılamaz)

Peki abi diyelim ki malul oldum sonrada kontrol muayenesinde bu vatandaşlar duzeldin dediler diyelim sonrasında engelli olarak çalışmaya mı devam ederim teşekkürler 2003 den sonra oldu ispatlarim 2004 de askerligim bitti

Sayın abim 2003 den önce malul olmadığımı ispatlanan ne için yararı olur bana artık çok kötü oldum 2004 2005 askerdim zaten yeni oldu

piano MS düzelen bir hastalık değil diye biliyorum tekrar engelli statüsünde çalış diyemezler

piano

MS söz konusu olduğudna kontrol konmaz. Bence bugünden bunu kendine dert etme. Emeklilik istiyorsan, başvur gitsin...

Ama evet, teorik olarak kontrol sonucunda maluliyeti gerektirecek işgücü kaybınınn artık olmadığı tespit edilirse emeklilik sonlandırılır ve ondan sonra ister engelli statüsünde ister değil, çalışamay devam edersin... Bu durumda da erken Yaşlılık emekliliği* mümkün olur. Ama onları da bugünden düşünme

*
2008_oncesi.PNG

Abim teşekkür ederim arkadaşım yazıyor onada ayrıca teşekkür ediyorum son bir sorum olacak yordum seni kusura baka lütfen bilmiyorum sizler sayesinde bilgileniyoruz ALLAH razı olsun hepinizden

şimdi benim elimde ki %91 2 yıl sureli raporla direk SGK mı gideyim teşekkürler

piano

Hayır, o raporu unut... Malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne git, seni hastaneye sevk etsinler...

Üst Alt