Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Manuel vitesle araba kullanmakta zorlanıyorum. ÖTV'siz araç almak?

Yaseminb2406

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, MS hastasıyım ve engelli raporum %47 nöroloji doktoru rapora “sol hemiparezi alt extremite hafif bozukluk, ayağa kalkabiliyor. Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor. %20. Hafif sol üst extremite bozukluk %5” olarak yazmış. Ben uzun mesafelerde manuel vites araç kullanabiliyorum fakat İstanbul yoğun trafiğinde dur kalk yaparken sol bacağım kilitleniyor ve trafikte zorlanıyorum. Bu sonuçlarla ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

Öncelikle herkese merhaba, ötv indiriminden faydalanmak için başvurdum. Her işlemi geçtim ve ehliyetime kod tanımlatmak için komisyona yönlendirdiler fakat 15 gündür komisyondan çağırılmadım. Bu süreci bilen varsa yazabilir mi? Sebebi nedir acaba?

Yaseminb2406 yanlış bilmiyorsam rapor oranınız %90 üzeri olmadığı sürece araç alama şansınız yok siz süreci başlatmışsınız ama komisyon sadece ehliyet için karar verir büyük ihtimalle de ötv indirimi alabileceğiniz kodları vermez diye düşünüyorum çünkü ötv indirimi almak için ortopedik hastalık veya %90 üzeri rapor olmak zorunda
2. Komisyonun size gün vermiş olması gerek bu işte bir yanlışlık var komisyon için başvuru yaptığınızda size gün verilmesi gerekiyordu o gün gidip komisyona çıkacaktınız bu işte bir yanlışlık var sağlık il müdürlüğüne gidip durumu sorun

duman232323 oranın önemi var çünkü MS hastaları bildiğim kadarı ile ötv indirimi %90 altına alamıyor hatta internette araştırıp yazdı bir istek var ama sonuç yok örneği varsa yazın ben bulamadım ama %90 üzeri ise sorun yok zaten. 2. si engelli heyetine girmiyor il sağlık kurulunda komisyona girecek komisyon randevu için aramaz sevk işlemleri tamamlandığında sağlık il müdürlüğüne gidilir komisyon için gün verilir ve verilen günde heyete girilir orayı iyi okuyun komisyona çağrılmadım diyor bayan komisyon çağırmaz gün alınır bu her ilde böyledir daha geçen ay komisyona girdim

Üst Alt