Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım, memurum. Emeklilikte isteyecekleri yeni rapor oranı düşük olursa..?

sevginur

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
benim anlayamadığım da şu sgk hastaneye gönderince rapor düşük çıkarsa emekli etmez mi? kendimden örnek ms hastasıyım memurum. memurluğa girişten sonra hastalandım. %40 vergi indiriminden yararlanıyorum.
19 yılı bitirdim diyeyim o zaman emekli dilekçesi verdiğimde beni sgk hastaneye gönderdiğinde raporum % 36 verilmiş olsa beni emekli etmeyecek mi? sgk raporu hastadan emin olmak için mi rapor veriyor? eğer böyle ise benim sıkıntı ile işe gitmiş olduğum yıllar boşa çıkıp 25 yılı tamamlayacaksın mı denilir.

sevginur??? devlet memuru 15-16 yıl çalışma koşuluyla emeklı oluyor...siz ilahi daha erken emeklı olacam diyorsanız.. rapor oranına yada engel oranına göre daha erken emeklı olabılırsınız.. ssk çalışmışlığınız varsa birleştirin emeklı sandığıyla.

HOŞÇAKAL emekli sandığı sadece. ayrıca kanuna göre 19 yıl çalışmışlık isteniyor benim bildiğim, 15 yıl raporu önceden olanlar için geçerli. normal statüde memurluğa başlangıç sonrası rapor farklı işlem görüyor. sadece sorum şu ki sgk rapor için gönderiyor ve % 36 veriyor buna göremi erken emeklilik işlemleri başlatılacak? bu oran kabul edilmeyip erken emekli olunamazsa 25 yıla devam mı? o zaman da onca yıl ağır bir dönem seyredip hastalık kötü yönde etkiledi ise o yıllar düşünülmeden hesaba katılmadan mı davranılır? ms hastalığı değişkenlik arzeder.AYRICA BU SORUMUN SAÇMA BİR SORU OLUP OLMADIĞINI DA DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM :(

Evet, emeklilik zamanı geldiğinde alacağın rapor belirleyici olacak. Eğer yeterli oran olmazsa, o zaman erken emekli olamayacak, uzuun yıllar çalışacaksın emeklilik için.

Üst Alt