Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

tigersoul

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sn.arkadaşlar ve yetkililer,Ben kayseride yaşayan bir ms hastasıyım ve ms te özürlülük ölçütüm olarak EDSS Skorum 8 ve malulen emekliyim,ben eşimi refekatçı atayıp özürlü aracı almakisttiyorum bununiçin %90 rapor isteniyo bunu alabilir miyim.EDSS 8 açılımıaşağıdaki gibidir..Temel olarak yatağa, bir sandalyeye ya da tekerlekli sandalyeye bağlıdır fakat günün çoğunu yatağın dışında geçirebilir ; kişisel bakım işlevlerinin birçoğunu yapabilir; kollarını etkin kullanabilir; genel işlevsel sistemlerde birkaç işlevsel sistemden fazlasında 4. derecenin üzerinde özürlülük

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsaçok sevinirim.

emin değilim ama mantıken alabilmeniz lazım.sonuçta hastaneye başvurun heyet raporu için, ama ötv den muaf araç alacağım diye belirtin, onlar %90 ve üzeri verirlerse yakınlarınızdan biri kullanabilir zaten onda sorun yok.
çeşitli hastalıklardan dolayı özürlü kabul edilip araç alan arkadaşlar var, sizin ki niye olmasın!!!bence alabilirsiniz.yada en yakın maliyeye sormak lazım

Üst Alt