Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Özürlü sağlık kurul raporu oranı ne olur?

Mair

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ve ilgililer.

Yaklaşık 6 yıl MS hastasıyım. Görünüşte hafif bir yürüme sıkıntısı dışında dışarıdan gözlemlenecek bir sıkıntım yok. Ama geçirilmiş atakların sekelleri ve şu an sağ tarafımdaki hafif uyuşma var. Kurullar ms hastalarına rahat rapor veriyor mu ve dışarıdan görülebilecek bir engel şart mı, değilse nasıl?

PS: Belge isteniyorsa GATA'nın şu nedenle askerliğe elverişli değildir kağıdı mevcut.

Multiple Skleroz söz konusu olduğunda (da) fonksiyon kaybı dikkate alınarak parezi derecesine göre puanlama yapılıyor.

sakatlık oranı cetveli'nde Santral Sinir Sistemi, Periferik Sinir Sistemi ve Spinal Kord ile ilgili bozukluklar Tablo 4.1.'de belirtilmiştir (Bu tablodan elde edilen değer Tablo 4.1 ve Tablo 4.2 değeri ile Balthazard formülü ile toplanır.):

Not: Şurada bir arkadşaımız % 70 aldığını yazmış: http://www.engelliler.biz/forum/sag...olarak-iki-ayri-rapor-istendi.html#post890356

santral_sinir_sistemi_tablo4.3.png

Tablo_4.1_4.2.png

Merhaba;

1 sy önce ankaradaki numune hastanesine rapor için başvurdum fakat %28 verdiler halbuki çift görme sorunu , sürekli baş dönmesi sorunu , yürürken çapraz sorunları var şuan daha öncesinde ise ayagımı sürekli sürüklüyordum ayakkabımın altı açılıyordu bu sebepten şuan için ne yapmam lazım %28 oran verdi hastane ? bilgi verirseniz sevinirim

Üst Alt